Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Haziran 2015 17:07

Sınırı geçmek isteyen 4 IŞİD üyesi yakalandı

Bu kez Kilis'in karşısında çatışma... Özgür Suriye Ordusu ile Öncüpınar'ın karşısındaki Es-Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek isteyen IŞİD çatışıyor. Sınır hattından Türkiye'ye girmek isteyen 4 IŞİD üyesi yakalandı.

Sınırı geçmek isteyen 4 IŞİD üyesi yakalandı
IŞİD, çatışma, Kilis,Halep,Suriye,El Nusra,Genelkurmay,Özgür Suriye Ordusu,Genelkurmay Başkanlığı

İÇ karışıklığın sürdüğü Suriye'deki IŞİD ile muhalif gruplar, Kilis sınırına yakın noktalarda çatışmayı sürdürüyor. Muhalifler arasındaki çatışmaların tedirginliğe yol açtığı ve dumanların görüldüğü sınır hattındaki Kilis'te, güvenlik önlemleri de artırıldı.
IŞİD, Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentinin Azez İlçesi ve bu ülkenin Türkiye'ye açılan en büyük sınır kapılarından Öncüpınar'ın karşısındaki Es-Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için başlattığı saldırı nedeniyle bölgede çatışmalar sürüyor. Türkiye sınırındaki Azez'e bağlı köylerden bomba sesleri ve dumanlar yükselirken, ilerleyen IŞİD militanları güzergah üzerinde bulunan Özgür Suriye Ordusu ve El Nusra denetimindeki köylerin kontrolünü ele geçirmeye çalıştığı öğrenildi. Sınır hattından gözlenen gelişmeler nedeniyle güvenlik güçleri de önlemleri arttırarak en üst düzeyde tutuyor.
4 IŞİD'Çİ YAKALANDI
Kilis sınırına yakın noktalarda IŞİD ile muhalif gruplar arasındaki çatışmalar devam ederken sınır hattından yasa dışı yollarla Suriye’den Türkiye’ye geçen 4 IŞİD’li güvenlik güçleri tarafından yakalandı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle; "15 Haziran saat 17.30’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1’inci Hudut Alay Komutanlığı unsurları tarafından, Kilis / Elbeyli’de, hudut hattından yasa dışı yollarla Suriye’den Türkiye’ye geçen DEAŞ Terör Örgütü üyesi dört terörist yakalanmıştır. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...