Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Nisan 2016 13:57

Şırnak’ın yüzde 65’i temizlendi

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ta 4 mahalle teröristlerden arındırıldı. Yüzde 65’i temizlenen kentte, şu ana kadar 258 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak’ın yüzde 65’i temizlendi
şırnak, terörist,

Şırnak’ta teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte başlayan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu” sürüyor. Asker, polis ve korucuların katıldığı operasyon, PKK’lılar tarafından kurulan tuzaklara karşı duyarlı bir şekilde ilerlerken, kent merkezin yüzde 65’inin temizlendiği, Yeşilyurt, Gazipaşa, Cumhuriyet ve Dicle Mahallelerinin teröristlerden tamamen arındırıldığı belirtildi. Söz konusu mahallelerin temizlenmesiyle operasyon İsmetpaşa, Yeni ve Bahçelievler Mahallelerinde yoğunlaştırıldı. Güvenlik güçleri, burada köşeye sıkıştırdıkları teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için dört koldan ilerleyişini sürdürüyor. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Öte yandan, kentet devam eden operasyonlarda, 258 PKK’lı etkisiz hale getirildi, 2 bin 650 evde arama yapıldı, 150 barikatın kaldırıldı, 25 çukurun kapatıldı ve 760 el yapımı patlayıcı imha edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...