Tgrt Haber
05 Haziran 2014 15:27

Şırnak'ta dev kertenkeleyi görenler gözlerine inanamadı

Şırnak'ın Silopi İlçesi’nde belediye ekipleri, Latince adı ’Varanus gouldi’ olduğu belirtilen, boyu 1 metreye yakın kertenkele yakaladı. Veteriner hekim tarafından beslenen kertenkele bir süre sonra doğal ortamına bırakıldı.

Şırnak'ta dev kertenkeleyi görenler gözlerine inanamadı
Silopi,şırnak, kertenkele,

Silopi’de Latince adı ’Varanus gouldi’ olduğu belirtilen benzerlerinden oldukça büyük kertenkele, ilçeye 5 kilometre uzaklıkta, belediye ekiplerinin yaptığı kazı çalışmasında bulundu. Belediye ekipleri, yakaladıkları dev kertenkeleyi belediye veteriner hekimi Emini Güler’e teslim etti. Silopi Belediyesi Veteriner Hekimi Güler, bu kertenkelelerin bölgede sık görüldüğünü belirterek, şöyle dedi:
"Nesli tükenmek üzere olan ve Silopi bölgesinde bulunan dev kertenkeleler insanların korkmamasını ve onlara dokunmamalarını istiyoruz. Genellikle yöre halkı, bu hayvanları yakalayıp bize getirmekle doğal ortamlarından uzaklaştırıyor. Bundan sonra doğada yaşayan hayvanlara zarar verenler hakkında yasal işlem yapılacak."  Kertenkelenin ısırma ihtimaline karşı eldiven takan veteriner hekim Emin Güler, kertenkeleyi besledikten sonra kendi aracı ile kertenkeleyi doğal ortamına bıraktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...