Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Kasım 2014 19:24

Sırp taraftar cinayetinde 1 şüpheli katil zanlısı iddiasıyla yakalandı

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım'da oynanan THY Avrupa Ligi maçı öncesi çıkan olayda hayatını kaybeden Sırp taraftar Marko İvkoviç (25) cinayetine ilişkin dün gözaltına alınan 5 şüphelinin ifadeleri doğrultusunda 1 kişi daha yakalandı.

Sırp taraftar cinayetinde 1 şüpheli katil zanlısı iddiasıyla yakalandı
Sırp taraftar, cinayetindeki şüphelilerin dosyası kabarık çıktı, basketbol,Galatasaray,

Dün gözaltına alınan 5 taraftarın daha önceden poliste çok sayıda kaydı olduğu ortaya çıktı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince  yürütülen çalışmalar sonucu, dün gözaltına alınan 5 Türk şüphelinin ifadeleri  üzerine yakalanan kişinin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Soruşturma için görevlendirilen özel ekipler, olay yerinde yaptıkları  saha çalışmaları ve spor salonu etrafındaki güvenlik kamera görüntüleri  incelemelerinde ciddi bulgulara ulaştı. Bulgular arasında delici ve kesici  aletler de yer aldı. Elde edilen bulgular incelenmek üzere Kriminal Şube  Müdürlüğü Laboratuvarı'na gönderildi.
 
GÖZALTI SAYISI DA ARTABİLİR
 
Yetkililer, olaya karıştıkları tespit edilen çok sayıda kişinin kimlik  bilgilerinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü ve ilerleyen süreçte  gözaltı sayısının artabileceğini dile getirdi.
 
SIRP YETKİLİLERLE İRTİBATA GEÇİLDİ
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, olaya Sırp  taraftarların karışmış olma ihtimali ve ilerleyen süreçte bu kişilerin de tespit  edilmesi durumuna ilişkin Sırp emniyet yetkilileriyle de irtibat kurdu.
 
Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım'da oynanan  maç öncesinde, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun 1 No'lu kapısının önünde 19.30'da  çıkan kavgada, 25 yaşındaki Marko İvkoviç isimli Kızılyıldız taraftarı, aldığı  bıçak darbesiyle ağır yaralanmıştı. Sağlık ekiplerince Bakırköy Dr. Sadi Konuk  Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan İvkoviç, kurtarılamamıştı.
 
POLİSTE ÇOK SAYIDA KAYITLARI VAR

Cinayet Büro Amirliği’nde Sırp taraftar Marko İvkoviç’in öldürülmesiyle ilgili sorgulanan şüphelilerden birinin poliste onlarca geliş kaydı olduğu ortaya çıktı. Emniyet Müdürlüğü kayıtlarında diğer şüphelilerin de bir çok kez polis tarafından gözaltına alındığı tespit edildi.

EK GÖZETİM SÜRESİ ALINDI

Öte yandan, polis 5 kişi için savcılıktan ek gözetim süresi aldı. Sorgularına devam edilen şüphelilerin yarın resmi ifadelerinin alınmasına başlanacağı, Cuma günü ise adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

4 EKİP ARAŞTIRDI

G.Saray-Kızılyıldız maçı öncesindeki kavgada öldürülen Sırp taraftarın katilini bulmak için polis 4 özel ekip kurmuştu. 1 No’lu kapıyı gören 25 kameradaki 500 saatlik görüntü incelendi. Olay yerini uzaktan gören kamerada 10 kişilik grup tespit edildi.

YÜZLERİ NETLEŞTİRİLDİ
 
Kamerada ortamın karanlık olması ve taraftarların elindeki yanan meşaleler nedeniyle yüz görüntülerini netleştirmek için özel çaba harcandı. Kimlikleri tespit edilen 5 taraftar dün akşam düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...