Tgrt Haber
27 Ocak 2017 14:21

Sivas'ta FETÖ'den 1 eski binbaşı ve 9 asker tutuklandı

Sondakika: Sivas'ta Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında, terör örgütünün askeri yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan bir eski binbaşı ve 9 asker çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sivas'ta FETÖ'den 1 eski binbaşı ve 9 asker tutuklandı
sivas, fetö, asker,

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kanun Hükmünde Kararneme (KHK) ile görevinden ihraç edilen binbaşı H.G. ile açığa alınan askerlerden üsteğmenler F.K. ve S.G. uzman çavuşlar M.Y. ve E.M. astsubaylar F.K., O.K., Ü.A., A.Ö., Ü.R.U. ve H.D. ile görevi başında bulunan teğmen R.M.'yi gözaltına aldı. Aralarında örgütün haberleşme programı 'ByLock'u da kullandığı iddia edilen şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 12 şüpheliden 10'u çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, S.G. ve H.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...