Tgrt Haber
07 May 2021 11:28

Siyasi partilere anayasa çağrısı

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Bozdağ, “MHP, 100 maddelik taslağıyla kendi anayasa isteğini somutlaştırdı. Diğer partilerin de teklif hazırlaması sürece katkı sağlar” dedi

Siyasi partilere anayasa çağrısı
bekir bozdağ,,anayasa,

TBMM, Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, gündemdeki anayasa tartışmalarıyla iligili açıklama yaptı. MHP'nin kendi anayasa taslağıyla kendi anayasa isteğini somutlaştırdığını belirten Bozdağ her partinin bir taslak hazırlaması gerektiğini dile getirdi.

HER PARTİ BİR TASLAK HAZIRLASIN
Bozdağ, yeni bir anayasa için Cumhur İttifakı'nın Meclis'te yeterli çoğunluğa sahip olmadığına değindi. Yeni anayasa için uzlaşma komisyonu kurulmadığı takdirde tartışmaların somut teklif üzerinden yapılması ve sağlıklı bir tartışmanın yürümesinin önemine değinen Bozdağ, her partinin kendi anayasa teklif taslağını kamuoyuna açıklamasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Bozdağ, Türkiye'nin ciddi bir anaysa birikimi olduğunu söyledi. Yeni anayasa sürecine katkı vermek isteyen her vatandaşın birden çok imkana sahip olduğunu söyleyen Bozdağ, "Vatandaşlarımız isterlerse doğrudan; dilerlerse de siyasi partiler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri ve sendikalar üzerinden katkı verebilirler" dedi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...