Tgrt Haber
19 Mart 2015 15:20

Şizofren hastası polise zor anlar yaşattı

Sivas’ta şizofren hastası Soner Kaya (40) ailesiyle birlikte yaşadığı evde eline iki adet bıçak alarak çıktığı balkonda polise zor anlar yaşattı.

Şizofren hastası polise zor anlar yaşattı
şizofren, şizofren operasyonu

Olay, Yenişehir Mahallesi 2’inci Sokak’ta bulunan Hülya Apartmanı’nın ikinci katında meydana geldi. Annesi, ağabeyi ve kız kardeşi ile birlikte yaşayan şizofren hastası Soner Kaya eline iki adet ekmek bıçağı alarak ailesiyle birlikte kendini eve kitledi.
KALKANLI VE BİBER GAZLI OPERASYON 
Durumun polise haber verilmesinin ardından olay yerine gelen ekipler, şahsı kapıyı açmaya ikna edemeyince, olay yerine itfaiye çağrıldı. Polis de müdahale etmek için ellerine kalkan ve biber gazı alarak, itfaiye aracının merdiveniyle ikinci katta bulunan evin penceresinden içeri girdi.
POLİSİ İKİ SAAT UĞRAŞTIRDI 
Bulunduğu odadan eline bıçak ve kitap alarak evin balkonuna çıkan Soner Kaya’yı polis ekipleri bir süre ikna etmeye çalıştı. İkna olmayan şahıs elinde bulunan bıçakları balkona bırakıp yağan yağmura bakarak dua etti. Bu sırada şahsın dalgınlığından faydalanan polis ekipleri, balkona girerek ilk olarak bıçakları aşağı attı. Daha sonra şahsı yakalayan polis, sakinleştirmeye çalıştı. Kaya bu sırada sürekli tekbir getirdi. bu arada elinde bulunan kitapların balkondan aşağı düşürülmesine sinirlenen Kaya, tekme tokat polis ekiplerine saldırdı. Yaklaşık 2 saatlik uğraş sonunda etkisiz hale getirilen Soner Kaya, aşağı indirildi. 112 ekipleri tarafından sakinleştirici iğne vurulan Kaya, daha sonra ambulansla Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...