Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Kasım 2014 11:34

SMS ile tehdide 12 ay hapis cezası

Erzurum'da iki arkadaş arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada E.G.'ye telefon açarak tartıştıktan sonra, SMS ile 'Benimle adam gibi konuş, kafana sıkarım' mesaj gönderen Y.T. tutuksuz yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'tehdit ve hakaret' suçundan 12 ay hapis cezasına çarptırıldı.

SMS ile tehdide 12 ay hapis cezası
sms, kafana sıkarım, sms tehdit, tehdit ve hakaret, erzurum,

 Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Merkez Yakutiye İlçesinde oturan 37 yaşındaki Y.T. borçlu alacağı E.G.'yi cep telefonundan arayarak bir süre görüştü. Görüşmede karşılıklı bir birlerine küfür ederek hakarette bulunan Y.T.,"Benimle adam gibi konuş, kafana sıkarım" diyerek tehditte bulundu. Bu sözler üzerine E.G.'nin şikayetçi olması üzerine Erzurum Asliye Ceza Mahkemesi hakaret ve tehdit suçlarından 4 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Telefonda arkadaşı ile tartıştığını doğrulayan Y.T.,"O gün çok sinirlendiğim için ne söylediğimin farkında değilim. Sinirlerime hakim olamadım, mesaj gönderdim” dedi.Karar duruşmasında, Y.T. hakkında hakaret, “Onur, Şeref ve Saygınlığını rencide etmek” suçlarından 12 ay hapis cezasına çarptırdı.Mahkeme sanığa verilen 12 ay hapis cezasını ertelemedi. Yargıtay Ceza Dairesi'nin verilen kararı onaması durumunda Y.T. ceza evine girecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...