Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Nisan 2014 21:25

Solo Türk izleyenleri büyüledi

Türkiye'nin demir çelik sektöründe ilk entegre tesisi olan Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın kuruluşunun 77. yıldönümü Yenişehir Anıt Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Solo Türk izleyenleri büyüledi
Solo Türk Karabüklüleri büyüledi, GÜNCEL haberleri, GÜNCEL,

İlk defa Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri ekibi olan Solo Türk uçağının gösteri yaptığı kutlamalarda Gecedem müzik grubu da söylediği şarkılarla vatandaşları coşturdu. İlde 3 Nisan 1937 tarihinde dönemin başbakanı İsmet İnönü tarafından temeli atılan Türkiye'nin ilk madenden demir ve çelik üreten entegre tesisinin kuruluşunun 77. yıldönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Yenişehir Anıt Meydanı'nda yapılan kutlamalara Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Samit Tokmak, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, yaptığı konuşmada, KARDEMİR A.Ş.'nin dünü ve bugünü hakkında bilgi verirken, Türkiye'de ilk defa vagon ve lokomotif tekerleği üreteceğini söyledi. Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ise Karabük ilinin sanayinin yanı sıra, tarım ve kültürde de sayılı iller arasına girmek için yeni yatırımların yapılması gerektiğini belirtti. Konuşmaların ardından meydanda Gecedem müzik grubu verdiği konserle gençleri coşturdu. Daha sonra Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri ekibi Solo Türk pilotlarından Pilot Yüzbaşı Yusuf Kurt, F-16 uçağı ile nefes kesen bir gösteri yaptı. Karabük halkı yaklaşık yarım saat süren gösteriye yoğun ilgi gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...