Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Haziran 2014 21:05

SOLOTÜRK 29 ülke arasında en iyisi seçildi

SOLOTÜRK, İngiltere'de yapılan organizasyonda en iyi gösteri takımı seçildi.

SOLOTÜRK 29 ülke arasında en iyisi seçildi
solotürk, GÜNCEL haberleri, GÜNCEL,

Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2011'de Türk milletine armağan olarak kurulan SOLOTÜRK ekibi, İngiltere'deki bir organizasyonda 29 ülke arasından en iyi gösteri takımı seçildi. 13 personel ve 2 pilottan oluşan SOLOTÜRK ekibi, Türk Hava Kuvvetleri'nin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunuyor.
“BU İŞ GÖNÜLLÜLÜK İŞİ”
Uçakların üzerinde Türk Hava Kuvvetleri'nin simgesi "Kartal Başı" figürü bulunan SOLOTÜRK'ün 1'inci Gösteri Pilotu Hava Yüzbaşı Yusuf Kurt, yaptığı açıklamada "SOLOTÜRK'te görev alan ekibin tamamı Hava Kuvvetleri'ne başvurarak bu işi gönüllü olarak yapmakta. Hepimizin kendi birimlerimizde görevleri mevcut. Görevlerimizi yaparken, bu işi de ikinci iş olarak devam ettiriyoruz. Filolarda, kendi birimimizde yeşil üniformamızla görevlerimizin başındayken, SOLOTÜRK olarak ihtiyaç duyulduğunda bir araya toplanıp verilen görevleri icra ediyoruz" diye konuştu.
"EĞİTİMLER ZOR GÜNLER VE ŞARTLAR İÇİN"
Türk Hava Kuvvetleri pilotları olarak, her türlü duruma alışkın olduklarını anlatan Kurt, "Bütün gösterilere durmadan çalışıyoruz. Yaptığımız bütün antrenmanlar, bütün görevler, eğitimler hep zor günler, zor şartlar için. Bizim görevimizin biraz daha zor olmasının sebebi, biz normalde bu hareketleri yerden çok yüksekte emniyetli irtifalarda yapıyoruz. Ama biz SOLOTÜRK olarak bu hareketleri halkımıza göstermek istiyoruz. Halkımıza göstermek için daha alçak irtifada bu hareketleri yapıyoruz. O yüzden daha çok çalışıyoruz. Hataya kesinlikle imkan vermiyoruz. Bu yüzden normal görevlerimizden biraz daha zor oluyor. Çünkü hata yapma şansımız kesinlikle yok" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...