Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2014 20:21

Soma Kaymakamı'ndan madencilere müjde

Soma Kaymakamı Atçı, faaliyetleri durdurulan 3 ocakta çalışan 5 bin civarında işçiye yarından itibaren maaşlarının ödenebileceğini söyledi.

Soma Kaymakamı'ndan madencilere müjde
madenciler, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Kömürleri A.Ş. maden faciası, GÜNCEL haberleri, GÜNCEL,

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Kömürleri A.Ş'nin işlettiği ve maden faciasının ardından üretim faaliyetleri durdurulan 3 ocakta çalışan 5 bin civarında işçiye yarından itibaren maaşlarının ödenebileceğini söyledi. Atçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İş Teftiş Kurulu Başkanlığının Soma'da 13 Mayıs'ta meydana gelen 301 kişinin yaşamını yitirdiği facianın ardından Soma Kömürleri A.Ş tarafından işletilen Eynez, Işıklar ve Atabacası işletmelerinde üretimi durdurduğunu anımsattı. Söz konusu şirkete ait ocaklarda 5 bin civarında işçinin çalıştığını anlatan Atçı, ''Firma yetkilileriyle en son vardığımız mutabakat, maaşların yarın ödeneceği şeklindedir" dedi. Bu konuda bir sıkıntı olacağını düşünmediğini, firmanın bazı alacaklarına, varlıklarına tedbir konulduğu için ödemeler konusunda sıkıntılar yaşandığını aktaran Atçı, işçilerin bu konuda rahat olabileceğini ifade etti.
"Işıklar ocağı üretime hazır"
Işıklar ocağında ıslah çalışmalarının devam ettiğini, hafta sonundan itibaren üretimi hazır hale getirileceğini kaydeden Kaymakam Atçı, iş güvenliği açısından kontrol için müfettişlerin yeniden madene davet edileceğini bildirdi. Işıklar ocağı ardından sıranın Atabacası işletmesine geleceğini vurgulayan Atçı, ''Bu ocağın da bir hafta on gün içerisinde üretime hazır hale getirileceği ifade edildi. Biz diliyoruz ki, hiç bir aksama olmadan bir an önce bu ocaklar üretime hazır hale getirilsin ve müfettişlerimizin kararıyla da üretim çalışmalarına başlanır'' dedi.
İşçiler işten çıkarılmayacak
İşçilerin tamamına yakın kısmına işe davet yazısı gittiğinden haberdar olduğuna işaret eden Kaymakam Atçı, davet çerçevesinde işe giden işçilerin müfettişlerin ön gördüğü temizlik, ıslah ve tarama çalışmalarına katıldığını söyledi. İşçilerin bir kısmının işe gitmediğini hatırlatan Atçı, ''Herhangi bir işçinin işine son verme, iş akdinin feshedilmesi gibi bur durum söz konusu değil. Kimse kimseyi zorla çalıştıramaz ama firmanın da bu çalışmaları mutlaka yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...