Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Şubat 2014 12:32

Son ankete göre hangi büyükşehir AK Parti'ye geçiyor

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin MHP'den alabilecek mi, Manisa'da hangi parti ne durumda soruların cevabını AK Partili Hüseyin Tanrıverdi verdi.

Son ankete göre hangi büyükşehir AK Parti'ye geçiyor
ak parti,manisa,son anket,mhp,ak parti,2014 yerel seçim,ak partinin dışındaki firmalar,30 mart yerel seçim anketi,

Hem AK Parti'nin yaptırdığı hem de AK Parti dışındaki firmaların yaptırdığı anketleri yakından takip ettiklerini dile getiren AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti'nin Manisa'daki oy oranını açıkladı.AK Parti, CHP ve MHP'nin yarıştığı Manisa'da AK Parti birinci parti… Kimi anketlere göre AK Parti ile ikinci parti arasında fark 5 iken kimilerine göre ise fark 10-15 puanı bulabiliyor, diye ifadeler kullanan Tanrıverdi,
AK Parti'nin Manisa'daki oyunun  yüzde 50 olduğunu da sözlerine ekledi.  İkinci parti olarak MHP ya da CHP'nin yer alıp almadığını bilinemeyeceğini belirten Tanrıverdi hem CHP yi hem de MHP'yi kızdıracak sözler kullandı: "İkinci parti olarak MHP ya da CHP diyemiyorum çünkü onlar birbiriyle alışveriş yapıyor. 2009 yılında da bir birleşmeleri olmuştu. Birinci belli, ikinci hangi parti olmuş bizim için önemli değil." "YEREL SEÇİMLERDE AK PARTİ YÜZDE 50'NİN ALTINA DÜŞMEYECEK" Yerel seçimlerle ilgili olarak haber7'ye özel açıklamalarda bulunan Tanrıverdi, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin Manisa'da yüzde 50'nin altına düşmeyeceğini söyledi. Açıklamalarında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü hedef alan Tanrıverdi, MHP'nin Manisa'da verdiği sözlerine getirmediğini iddia etti.  İşte o röportaj:
"MHP'Lİ BELEDİYE 5 YILDA 5 KONUT İNŞA EDEMEDİ"
2009 yılından bu yana Manisa'da neler değişti? MHP'li mevcut belediye başkanı Manisa için hangi projelere imza attı? 2009 yılından bu yana MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün şehrimizin ihtiyaçlarını karşılayamadı. 5 yıllık süreç içerisinde kendi vaatleri ve halkın beklentisi olan projeler bir türlü hayata geçirilmedi. Manisa için büyük tehlike arz eden vahşi çöp toplama alanı hem çevreye hem de Manisa'ya zarar vermektedir. Manisa için temel bir problem olan bu sorunu bile MHP çözememiştir. Bunun yanında otopark sorununu da halledemeyen mevcut başkan bir arpa boyu yol alamadılar. Manisalıların en büyük ihtiyacı ise konuttur. Bu anlamda Manisa'da büyük bir konut açığı vardır. AK Parti'nin 2004 ile 2009 yılları arasında yönettiği Manisa'nın genelinde, TOKİ aracılığıyla 5564 konut inşa ettik. Ancak MHP'li Başkan Cengiz Ergün 5 yılda 5 konut inşa edememiştir. AK Partili bir belediye olan Soma'nın Turgutalp Belde Belediyesi bile 102 konut inşa ederken, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin bir konut bile inşa edememesi oldukça düşündürücüdür.
MANİSA'YA 20 BİN KONUT MÜJDESİ
Peki, AK Parti 30 Mart'tan sonra Manisa'da zafere ulaşırsa şehrinizde nelerin değişeceğini öngörüyorsunuz?AK Parti, Manisa'da iş başına geldiği zaman dağ gibi sorunların üstesinden geleceğiz. TOKİ, büyükşehir belediyesi ve özel sektörün de iş birliğiyle inşallah Manisa'nın konut problemini çözeceğiz. Konuyla ilgili olarak projelerle ilgilenen arkadaşlarımız konut açığının ne kadar olduğuna dair kesin sonucu çıkardıktan sonra Manisa'ya bir o kadar konut kazandıracağız. İlk etapta 20 bin konut inşa edeceğiz, inşallah.
"AK PARTİ MANİSA'YI UÇURACAK"
AK Parti belediyeciliği neden Manisa için değerli olsun?
Belediyecilik AK Parti'nin işidir. Geçmişinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış ve yerel yönetimlere önem veren Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile el ele verecek olan bir yerel yönetim işbirliği Manisa'yı hak ettiği yeregetirecektir. Aynı dili konuşan bir yerel yönetim ve merkezi yönetiminiz varsa işleriniz kolaylaşır. AK Parti hiçbir belediye başkanına siyaseti etiketinden ötürü ayırmadı. Kendi şehrimi yöneten MHP'li belediye başkanı 2013 yılına geçen 4 yıl da hükümetten bir şey istemedi. Manisa 17 ilçesi ve 1 milyon 300 bin nüfusu olan bir büyükşehrin çok büyük projelere ihtiyacı var. Bazıları küçük ve halkın gözünü boyayan projelerle uğraşsın, biz AK Parti olarak dev projelere imza atacağız. Ankara, İstanbul, Sakarya ve Kocaeli gibi büyükşehirlerdeki mevcut projeleri incelettik ve onları hayata geçireceğiz. Halkımızın da dahil olacağa projelerle Manisa'yı inşallah uçuracağız.
"MANİSA EGE'NİN GELECEĞİ OLACAK"
Bize, biraz bu projelerden bahsedebilir misiniz?
Kültür, tarih, medeniyet, sanayi, tarım, sağlık ve turizm kenti olan Manisa, Ege Bölgesi'nin geleceği olacaktır. Özellikle inanç turizmiyle Manisa'yı ön plana çıkartacağız. Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi padişahların çıktığı Manisa'nın en büyük kültür mirası ‘Mesir Macunu'dur'.  Yunus Emre ve 700 yıl önce şehrimizi Bizans'tan alan Saruhan Bey Manisa'da medfundur. Germiyanoğullarının komutanı Şah Süleyman'ın türbesi Kula'dadır. Sard harabelerinin olduğu Manisa, Lidyalılar zamanında paranın basıldığı bir yerdir. Manisa, bu değerlerini ortaya çıkardığı zaman bölgenin gözbebeği olabilir. Manisa'ya vizyon ve misyonu olan projeleri kazandıracağız.
"TARİHİ YAPILARI GÜN YÜZÜNE ÇIKARTACAĞIZ"
Mesela Manisa'nın tarihi ile ilgili olarak ne gibi bir çalışma içerisinde olacaksınız?Manisa'nın tarihini ortaya çıkaracak projeleri hayata geçireceğiz. Yunan işgaline uğramış Manisa'daki tarihi eserleri biz yok etmişiz. Öncelikle bu tarihi yapılara gün yüzüne çıkartacağız.
MANİSA VE 17 İLÇEYE ÖZEL PROJELER
Hem Manisa Büyükşehir'e hem de ilçelerini ilgilendiren hangi projeleri hayata geçireceksiniz? Bu projeleri ne zaman halka açıklayacaksınız?
Katı Atık Yönetimi Projesi, konut üretim projesi, Kongre-Toplantı ve Düğün Salonlarının İnşası, Otopark Sorununun Çözümü, Kent Meydanı'nın Oluşturulması, Gediz Nehri'nin Islahı Projesi, Spil Dağı Mesire Alanı Projesi bizim hayata geçirmeye çalışacağımız büyük projeler olacaktır. Bununla ilgili olarak önümüzdeki günlerde çok daha detaylı bir şekilde projelerimiz tanıtacağız. (Mart ayının ilk haftası) Her ilçeye ayrı ayrı projelerimiz olacağı gibi, her ilçemize bir kent meydanı, kültür ve bilgi merkezi kazandıracağız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...