Tgrt Haber
15 Ekim 2021 09:44

Son dakika! 13 PKK'lı terörist inlerinde etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Bölücü terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe vuruluyor. Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde son 2 günde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlar sonucu 13 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Son dakika! 13 PKK'lı terörist inlerinde etkisiz hale getirildi
pkk,terörist,operasyon

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, "Bakanımız Sn. Hulusi Akar’ın vurguladığı gibi 'Terörist neredeyse hedefimiz orası!' parolasıyla Irak'ın kuzeyindeki terör inlerini yerle bir etmeye devam ediyoruz. Son iki günde Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım Operasyonları ile 13 PKK’lı terörist daha etkisiz hâle getirildi" ifadelerine yer verildi.

HER TAŞIN ALTI KONTROL EDİLİYOR

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım Operasyonları ile Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki teröristlere nefes aldırılmıyor. Her bir taşın altına bakan, sığınak ve mağaralara giren komandolar, teröristleri etkisiz hale getirerek onlara ait sığınak, barınak, silah, mühimmat ve yaşam malzemelerini de imha etti.

Son olarak Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan’da komandolar tarafından gerçekleştirilen Pençe Yıldırım Operasyonu bölgesinde 8 PKK’lı terörist silahlarıyla beraber etkisiz hale getirildi. Metine bölgesindeki Pençe Şimşek Operasyonu bölgesinde ise kara ve hava harekatı sonucu 5 PKK’lı terörist öldürüldü.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...