Tgrt Haber
24 Eylül 2021 20:32

Son dakika! Alevi sorgusu yaptığı iddia edilen öğretmen görevden uzaklaştırıldı

Son dakika haberi: Ankara Valiliği, din dersinde Alevi öğrencileri sorguladığı iddia edilen öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Son dakika! Alevi sorgusu yaptığı iddia edilen öğretmen görevden uzaklaştırıldı
alevi,öğretmen

Ankara'nın Mamak ilçesinde bir din kültürü öğretmeninin derste 'Alevi sorgusu' yaptığı iddiası tartışmalara neden oldu.

ÖĞRETMEN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Ankara Valiliği, Mamak'ta "ücretli bir öğretmenin din dersinde kastını aşan ifadelerde bulunduğu" iddiası üzerine hakkında soruşturma başlatılan öğretmene ceza verdi. Valilik, söz konusu öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, "Mamak ilçemizde bir okulda meydana gelen ve basına da intikal eden 'ücretli bir öğretmenin din dersinde kastını aşan ifadelerde bulunduğu' iddiası üzerine öğretmen görevden uzaklaştırılmış olup, konuyla ilgili tahkikat tüm boyutlarıyla sürdürülmektedir" ifadeleri kullanıldı.

AK PARTİ'DEN TEPKİ

AK Parti sözücüsü Ömer Çelik, Mamak'ta sınıfta Alevi olan öğrencilerin parmak kaldırmasını isteyen ve çeşitli sorularla öğrencileri aşağıladığı iddia edilen öğretmene ilişkin açıklamada bulunarak 'Böyle bir şeyi kabul etmemiz asla mümkün değil' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...