Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Eylül 2021 08:44

Son dakika: Ankara merkezli 43 ilde FETÖ operasyonu

Son dakika: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında 102'si mahrem imam, 143 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Son dakika: Ankara merkezli 43 ilde FETÖ operasyonu
ankara,fetö,operasyonu

Son dakika: Haklarında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerden 102’sinin mahrem imam, 15’inin görevden alınmış 1. ve 2. sınıf emniyet müdürü ve 26’sının da kamudan ihraç edilmiş kişiler olduğu belirtildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Gözaltı kararına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında verilen emir ve talimatlara istinaden MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM ve SİBER Daire Başkanlıklarınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucunda örgütün Jandarma Genel Komutanlığındaki ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanması içerisinde ‘mahrem imam’ oldukları tespit edilen 61’i çeşitli kamu kurum/kuruluşlarından ihraç edilmiş kamu görevlisi olmak üzere 102 ‘mahrem imam’, HTS analiz çalışmaları soncu sözde üst düzey örgüt mensupları ve bağlı oldukları ’mahrem imamlarla’ çok sayıda iletişim kurdukları tespit edilen, haklarında örgüt mensubu olduklarına dair ifade ve teşhis tutanağı bulunan, örgütsel kodlamaları ile örgüte yüksek derecede bağlı oldukları anlaşılan, bu şekilde silahlı terör örgütünün emniyet mahrem yapılanması içerisinde yer aldıkları belirlenen, tamamı daha önce kamu görevinden çıkarılmış ve rütbeleri sökülmüş 8’i 1. sınıf, 1’i 2. sınıf emniyet müdürü olmak üzere 15, haklarında yürütülen soruşturmalar kapsamında yakalamalı olarak aranan, yakalanmamak amacıyla örgütün vermiş olduğu talimat doğrultusunda sık sık ev değiştirerek ‘gaybubet evi’ olarak adlandırılan hücre evlerinde barındıklarına dair tespitlerde bulunulan 16’sı ByLock kullanıcısı olarak daha öncesinde kamu görevinden ihraç edilmiş olan 26, toplam 143 şüphelinin Ankara merkezli 43 ilde 14.09.2021 tarihinden itibaren eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verilmiştir. Şüphelilerin yakalanmaları ve Cumhuriyet Başsavcılığımıza sevklerine yönelik işlemler, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM, Organize ve Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince yerine getirilmektedir” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...