Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Haziran 2022 13:49 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 14:17

Atina ile Ege adaları gerilimi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi başının çarelerine baksınlar

Yunanistan'ın Ege adalarındaki üst üste provokasyonları gerilimi tırmandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Atina ile yaşanılan Ege krizine ilişkin açıklamalarda bulunarak sert tepki gösterdi. Erdoğan Yunanistan'la Yüksek Düzeyli Strateji Toplantısının iptalini duyurarak, 'Yunanistan kendi çaresine baksın' dedi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
Atina ile Ege adaları gerilimi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi başının çarelerine baksınlar
Erdoğan,Yunanistan

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege adaları gerilimi sürüyor. Yunanistan adaları silahlandırma hamlesi ve ABD'ye F-16 konusunda Türkiye'yi şikayet etmesi tansiyonu yükseltti. Türkiye Efes-2022 tatbikatıyla Yunanistan'a gözdağı vererek, 'şakamız yok' dedi. Atina ile başlayan gerilime değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yunanistan bundan sonra kendi başının çaresine baksın' dedi.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Yunanistan'la ilgili olarak özellikle sürece yönelik tepkilerimi ortaya koydum. Dürüst siyasetçi karşımda olmadığı sürece bunlarla bir daha görüşmeyeceğimi ve Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantılarımızı bitirdiğimizi ve Yunanistan'la Yüksek Düzeyli Strateji Toplantısı yapmayacağız dedik. Bu yıl yapılacak toplantıyı da yapmıyoruz. Bundan herhalde daha net, daha açık bir rest olmaz. Dürüst siyasetçi olmazsa bunlarla bir daha görüşmeyeceğimiz. Bundan sonra başının çaresine baksın.

TÜRKİYE-SUUDİ ARABİSTAN İLİŞKİLERİ

Çarşamba günü Veliaht Prens Selman'ı Külliye'de kabul edeceğiz. Gerek ikili gerek heyetler arası görüşmelerimizi yapacağız. Türkiye Suudia Arabistan ilişkilerini çok daha ileri seviyede nelere taşıyabiliriz, bunları değerlendirme fırsatı bulacağız.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...