Tgrt Haber
13 May 2021 14:11

Son dakika: Bakan Akar'dan bayram ziyaretinde S-400 mesajı

Milli Savunma Bakanı Akar, "(S400) Taarruzi bir yönü yok. Durduğu yerde herhangi bir şekilde kimseyi tehdit etmesi söz konusu değildir. Kimse için risk, tehdit veya tehlike değildir" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Bakan Akar'dan bayram ziyaretinde S-400 mesajı
Milli Savunma Bakanı Akar,S-400,,bayram,,ziyaret,

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınırın sıfır noktasındaki üs bölgelerinde Mehmetçik ile bayram kutladı.

Son dakika: Bakan Akar'dan bayram ziyaretinde S-400 mesajı

GEREKEN NEYSE YAPTIK

Terörle mücadelede önemli mesafelerin kat edildiğini ve son terörist öldürülene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Akar, Kıbrıs’ın yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Egemen, bağımsız bir devlet kurmaktan başka bir çare olmadığını söyleyen Akar,  Bunun gerçekleşmesi için Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yapılması gereken ne varsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bu çerçevede de Türk Silahlı Kuvvetlerine ne görev düşerse bunları yerine getireceğiz” dedi.


HAKKIMIZI ÇİĞNETMEDİK ÇİĞNETMEYECEĞİZ

Yunanistan’ın provokasyonlarından vazgeçmeleri gerektiğini belirten Akar, Türkiye’ye ‘yayılmacı’ diyenlerin kendilerine iyi bakmaları gerektiğini söyledi. Gerilimi tırmandıran açıklamalardan uzak durması gerektiğini söyleyen Akar, “Ege’de, Akdeniz’de ve Kıbrıs’ta kardeşlerimizin ve kendi haklarımızın korunması ve kollanması için yapılması gereken ne varsa yapacağız. Biz diyalogdan, hukuktan, iyi komşuluk ilişkilerinden yanayız ama hiçbir şekilde ne Kıbrıs’ta ne Ege’de ne Doğu Akdeniz’de hakkımızı çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz. Herhangi bir taviz vermemiz söz konusu değil, kimse böyle bir şey beklemesin.” Şeklinde konuştu
 
Yunan yöneticilerinin yaptıklarını “kabul edilemez” olarak nitelendiren Akar, Türkiye-Yunanistan arasında askeri konularda da görüşmelerin başlamasını temenni ettiğini belirtti.

Son dakika: Bakan Akar'dan bayram ziyaretinde S-400 mesajı

MISIR İLE KÖKLÜ TARİH VE ORTAK DEĞERLER VAR

Türkiye- Mısır 8 yıl sonra görüşmelere başlamıştı. Mısır ile ilişkilerin düzelme yoluna girdiğini söyleyen Akar, “Türkiye ile Mısır arasında köklü bir tarih ve ortak değerler var. Buradan hareketle ilişkilerin düzelmesini gerektiğini düşünüyorum. Türkiye-Libya- Mısır arasında ilişkilerin düzelmesinin iki taraf için de yararları olacağını görmek lazım” dedi.


S-400’ÜN TAARRUZ YÖNÜ YOK

S-400 krizine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akar,  “Tek derdimizin ülkemizin ve milletimizin hava ve füze savunması olduğunu herkesin bilmesi lazım. Bunun anlaşılması, görülmesi lazım. Bu bir hava savunma sistemi olduğu için herhangi bir şekilde füze, hava saldırısı olunca ona karşı kullanılacak bir sistem. Bunun taarruzi bir yönü yok. Bu sistemin durduğu yerde herhangi bir şekilde kimseyi tehdit etmesi söz konusu değildir. Kimse için risk, tehdit veya tehlike değildir.”

MEHMETÇİK İLE DUYGULANDIRAN DİYALOG

Bakan Akar ve bir astsubay arasındaki diyalog dikkat çekti. Akar’ın sorusu üzerine Kayserili olduğunu belirten Astsubay Başçavuş Arif Top, üç çocuğunun olduğunu ve uzun süredir ailesini görmediğini ifade etti.
Bunun üzerine Bakan Akar, Başçavuş Top’u Kayseri’ye götürme teklifinde bulundu. Akar’ın davetine teşekkür eden Top, vatanın ve milletin korunmasına yönelik önemli bir görev icra ettiklerini ve görev bölgesini terk edemeyeceğini dile getirdi. Bunun üzerine Bakan Akar, Başçavuş Top’u tebrik etti.

Son dakika: Bakan Akar'dan bayram ziyaretinde S-400 mesajı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...