Tgrt Haber
12 Ağustos 2021 23:55

Son dakika! Bakan Soylu afet bölgesinde: Benim gördüğüm en ağır sel felaketi

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketindne etkilenen Kastamonu'da açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Soylu, Kastamonu'daki sel için "benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, Dereli'de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Bakan Soylu afet bölgesinde: Benim gördüğüm en ağır sel felaketi
Süleyman Soylu,Sel felaketi,Karadeniz,Kastamonu

Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta etkili olan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle sel felaketi yaşanırken, Kastamonu'da 15, Sinop'ta da 2 vatandaş hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum afet bölgesinde açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"DERELİ'DEKİ FELAKETİN 5 MİSLİ"

"Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki sel benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, Dereli'de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli diyebiliriz. Hala bu gece arama kurtarma ekiplerimiz tüm evlerde hem ses yöntemiyle hem arama tarama yöntemiyle çalışmalarına devam ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize açık ve net talimatıdır 'Vatandaşımızı mağdur etmeyiniz'. Kolay bir travma değil bu bunun farkındayız. Devletin eli sonuna kadar bu bölgede olacak. El birliğiyle bunun üstesinden geleceğiz.

Son dakika! Bakan Soylu afet bölgesinde: Benim gördüğüm en ağır sel felaketi

HES'İN PATLADIĞI İDDİASINA YALANLAMA

Bir patlama söz konusu değil, çünkü patlayabilecek bir şey yok, böyle bir haznesi olan veya baraj tutulumu olan mekanizması yok buranın. Ama maalesef  burada son günlerde çok yapılıyor. Sorumlu olduğunu düşündüğümüz kişiler, vatandaşların en nazik olduğu konuda bir provokasyonu ortaya koyuyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil, böyle bir mekanizma yok."

Son dakika! Bakan Soylu afet bölgesinde: Benim gördüğüm en ağır sel felaketi

"YARALARI HIZLICA SARACAĞIZ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise Bartın, Sinop ve Kastamonu'da aramaya devam edilen vatandaşlar olduğunu söyleyip, "Tüm köylerimize ulaştık. Hasar tespit çalışmaları tamamlanacak. Önümüzdeki günlerde vatandaşımızın yaralarını hızlıca sarıyor olacağız. Bozkurt'taki afet Dereli'dekinin kat kat fazlası. Biz hızlı bir şekilde alt yapı hasarlarını, içme suyu hasar tespit çalışmalarımızı başlattık. En kısa zamanda AFAD'ımız UMKE'miz jandarmamız uykusuz cansiperane şekilde arıyorlar" şeklinde konuştu.

Son dakika! Bakan Soylu afet bölgesinde: Benim gördüğüm en ağır sel felaketi

Kastamonu'da selden en fazla Bozkurt ilçesi etkilendi. Arama kurtarma faaliyetleri AFAD, UMKE, Polis ve Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından sürdürülüyor. Bölgede çok sayıda arama kurtarma helikopteri de çalışmalara havadan destek veriyor. Evlerinin çatısında mahsur kalan vatandaşlar Sahil Güvenlik, Jandarma ve Türk Hava Kuvvetlerine ait helikopterlerle bulundukları yerlerden alınıyor.

TSK HELİKOPTERLERİ BÖLGEDE

Sinop'ta da sel nedeniyle birçok yol ve köprüde çökme meydana geldi. Ayancık ilçesindeki çay üzerinde bulunan iki köprü yıkıldı. İlçe merkezindeki birçok ev, iş yeri ve araç sular altında kaldı. Bölgeye gönderilen çok sayıda iş makinesi çalışma yapıyor. İlçeye su ve elektrik verilemiyor. Karadan ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede kurtarma çalışmaları bot ve TSK'ya ait helikopterlerle yapıldı.

Son dakika! Bakan Soylu afet bölgesinde: Benim gördüğüm en ağır sel felaketi

Bartın'ın Ulus ilçesinde, sel sularına kapılan 85 yaşındaki kadını arama çalışması da yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Afetten en fazla etkilenen Zafer köyünde köyü ikiye ayıran derenin üzerindeki köprü çöktü, camilerin yanı sıra bazı ev ve iş yerlerinin giriş katlarını su bastı, birçok araç tarlalara sürüklendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...