Tgrt Haber
12 May 2021 14:08

Son dakika! Bakan Soylu: Bayramdan sonra normalleşme dönemine adım atacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayram tedbirlerini ve kısıtlamalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son dakika! Bakan Soylu: Bayramdan sonra normalleşme dönemine adım atacağız
İçişleri Bakanı Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan bayramında denetimlerinde 174 bin 178 personel görev alacağını duyurdu. Büyükşehirlerde denetimin sıkı olacağını belirten Soylu, "En önemli meselelerimizden biri bayram sonrası seyahat belgesi alıp da dönenler olacaklardır. Bunların yoğunluk oluşturacağı trafik güzergahlarındaki tedbirler ve denetimlerin aynı şekilde devam etmesi lazım." diye konuştu.

“KUTLAMALARA TEDBİR ALMAK LAZIM”

Bakan Soylu Süper Lig’de şampiyonluk maçlarına ilişkin uyarılarda bulundu. Cumartesi günü belli olacak şampiyonda kutlamalara dikkat çeken Bakan Soylu,  "Şampiyonluk kutlamaları sokağa taşarsa... Sağ olsun hem Giresunlular hem de Adanalılar kutlamaları minimum ölçekte yaptılar. Sokakta görüntüler oldu ama her tarafa yayılmış bir görüntü olmadı. Hem kulüp yöneticileri hem de valililerimiz bu konuda çağrıda bulundular. İstanbul'da da kutlamaların tam kapanma döneminden sonra yapılması hususunda bir diplomatik müzakere yöntemi hem size hem de valimize iş düşüyor. Buna dair bir tedbir almak lazım geldiğini düşünüyorum. Eğer bu konuda İstanbul bir ilke kararı üretirse, hep beraber oturup çağrıda bulunursa zannediyorum ki tam kapanma dönemine bir halel gelmeden, tam kapanma döneminin hemen akabinde bunlar yapılabilir. Böylece Türkiye'de örnek bir hareket kabiliyeti olur düşüncesindeyiz” dedi.

“NE OLACAĞINI VATANDAŞLARIMIZLA PAYLAŞIRIZ”

Tam kapanmanın sona ereceği 17 Mayıs günü ile ilgili de açıklamada bulunan Bakan Soylu, “17 Mayıs 05.00'e kadar tedbirlerimiz geçerli. 17 Mayıs günü ne olacağını, nasıl, ne şekilde olacağını vatandaşımızla paylaşırız." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...