Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 May 2022 20:03 - Güncelleme : 24 May 2022 21:15

Son dakika! Amanos Dağları'nda operasyon: Yeşil ve gri kategorideki 2 teröristin hesabı kesildi

Pençe-Kilit operasyonundan 5 şehit verdiğimiz gün yüreklere su serpen haber Amanos Dağları'ndan geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu biri yeşil, biri gri kategoride 2 teröristin Jandarma tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
EREN ABLUKA-12 Şehit Jandarma Er Cüneyt Kırlı Operasyonu kapsamında teröristlere göz açtırılmıyor.
Süleyman Soylu,PKK,Amanoslar
EREN ABLUKA-12 Şehit Jandarma Er Cüneyt Kırlı Operasyonu kapsamında teröristlere göz açtırılmıyor.

Pençe Kilit Harekatı'ndan acı haberler peş peşe geldi. 5 askerimizin şehit olmasının ardından Mehmetçik sınırda terör yuvalarını abluka altına aldı. F-16 ve helikopterlerin havalandığı bölgede hain terör örgütü PKK mağarada komandolar tarafından köşeye sıkıştırıldı. Jandarma da Amanoslar Dağı'nda teröristlerin inine girdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı.

HESAPLARI KESİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Başkomutanım, tekmil veriyorum. Amanoslar temiz. Bugün, Amanos Dağları'nda Kahraman Jandarma Özel Harekat, biri yeşil, biri gri kategoride 2 teröristin hesabını keserek Hatay'dan Adıyaman’a temizliği tamamladı. Kahraman Şehitlerimiz; kanınız yerde kalmadı, kalmayacak'' ifadelerini kullandı.

BİRİ YEŞİL, BİRİ GRİ KATEGORİDE

Öte yandan operasyona ilişkin İçişleri Bakanlığından da yazılı açıklama geldi. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

Adana Jandarma Bölge Komutanlığı emir komutasında, Hatay-Gaziantep-Osmaniye illerinde icra edilmekte olan EREN ABLUKA-12 Şehit Jandarma Er Cüneyt Kırlı Operasyonu kapsamında, Osmaniye-Merkez-Küllü köyü kırsalında JÖH birlikleri ile teröristler arasında bugün çıkan silahlı çatışmada, 2 terörist silahıyla (2 M-16 piyade tüfeği) birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliği belli oldu, biri yeşil, biri gri kategoride. Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin sözde Amanos Sahada üst düzey sorumlu olarak faaliyet yürüten ve Terör Arananlar Listesi'nde 2 milyon TL’ye kadar ödülle 'Yeşil' kategoride aranan, İranlı Agit- Kotol kod adlı Hakim Bedri adındaki terörist olduğu belirlendi. Diğer teröristin ise Sözde Amanos Sahada faaliyet yürüten ve Terör Arananlar Listesi'nde 500 bin TL’ye kadar ödülle 'Gri' kategoride aranan, Armanç Nesimi kod adlı Beraat Boztemir adındaki terörist olduğu tespit edildi."

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, “Şehidimizin kanı yerde kalmadı! Yeşil kategoride aranan Agit-Kotol kod adlı Hakim Bedri adlı teröristin 30 Temmuz 2011 tarihinde, Kahramanmaraş/Ekinözü ilçesi Gaziler köyünde Uzm. J. III. Kad. Çvş. Abdülmecit Yıldırım’ın şehit edilmesi 1 astsubay ve 1 Uzman Jandarma Çavuşun yaralanması olayının faili olduğu tespit edildi. Teröristlerin sözde Amanos saha olarak adlandırılan Hatay-Gaziantep-Osmaniye ve Kilis illeri bölgesinde, 2013-2021 yılları arasında erzak temin etmek amacıyla çok sayıda vatandaşımızı alıkoyma, yağma ve kundaklama olaylarına karıştığı tespit edildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...