Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ocak 2022 22:35

Son dakika: Balıkesir'de deprem! İstanbul da sallandı

Son dakika haberi: Balıkesir Dursunbey ilçesinde saat 22.31'de 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Bursa ve İstanbul'da da hissedildi. Deprem sonrası olumsuz bir ihbar olmadığı öğrenildi. AFAD depremin derinliğini 11.49 km olarak açıkladı. Kandilli ise; depremin büyüklüğünü 4,8 olarak belirtirken, derinliğini 7.2 km olarak duyurdu.

Son dakika: Balıkesir'de deprem! İstanbul da sallandı
deprem,istanbul,marmara,balıkesir,balıkesir deprem,dursunbey

AFAD tarafından yapılan açıklamada Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 22.31'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Bursa ve İstanbul'un birçok ilçelerinde hissedildi. Balıkesir merkeze 80 km uzaklıkta olan Dursunbey'de hissedilen derpeme karşı yetkililerin çalışmaları devam ediyor. 

OLUMSUZ İHBAR YAPILMADI

AFAD Twitter'dan deprem sonrası durumu şu şekilde paylaştı:

Dursunbey ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz.

Son dakika: Balıkesir'de deprem! İstanbul da sallandı

ŞEHİRDE OLUMSUZ DURUM SAPTANMADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter adresinden bir bilgilendirmede bulundu:

Balıkesir Dursunbey'de, 22.31'de gerçekleşen 4,7 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine intikal eden herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tarafından saha taraması devam etmektedir. Balıkesirimize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun.

Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde, yaklaşık yarım saat önce 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. 112 Acil Ekiplerimiz bölgeyi taramak üzere görevlendirilmiştir. İlk bilgilere göre, endişe verici bir sonuç söz konusu değil. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak şu açıklamada bulundu:

22 Ocak Cumartesi günü saat 22.31’de Dursunbey İlçemizde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ilk belirlemelere göre yerleşim yerlerimizde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bölgede AFAD ve Jandarma Ekiplerimiz ayrıntılı tarama yapmak üzere görevlendirilmiştir. Gelişmeler yakından takip edilmektedir. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz şehirdeki son durumla ilgili şunları paylaştı:

Merkez üssü Balıkesir Dursunbey olan ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Temennimiz can ve mal kaybı olmaması. Olası acil durumlara karşı teyakkuzdayız.  Allah memleketimizi her türlü afetten korusun.

Yücel, şehirde herhangi bir olumsuzluk olmadığını da dile getirdi.

KANDİLLİ 4.8 OLARAK DUYURDU

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 22.31'de merkez üssü Balıkesir'in Dursunbey ilçesi Ayvacık olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi.

Son dakika: Balıkesir'de deprem! İstanbul da sallandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...