Tgrt Haber
28 Ocak 2019 13:35

Son dakika... BM temsilcisi, Kaşıkçı cinayeti için başsavcı ile görüşecek!

Kaşıkçı cinayetini soruşturmak için Türkiye'ye gelen BM temsilcisinin yarın başsavcılıkla bir görüşme yapacağı açıklandı.

Son dakika... BM temsilcisi, Kaşıkçı cinayeti için başsavcı ile görüşecek!
cemal kaşıkçı,suudi gazeteci

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın Salı günü Kaşıkçı cinayeti için Türkiye'ye gelen Birleşmiş Milletler temsilcisiyle bir görüşme yapacağı duyuruldu.

Türkiye'de 1 hafta geçirecek olan BM'nin yargısız, acil ve keyfi nitelikteki infazlar konusunda yetkili özel raportörü olan Agnes Callamard, bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Callamard'ın ayrıca Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'le de görüşmesi bekleniyor.

BM raportörünün Kaşıkçı cinayetiyle ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüşmesinin cinayetle ilgili uluslararası soruşturmanın mesafe kat etmesinde önemli bir rol oynaması bekleniyor.

KAŞIKÇI'NIN CESEDİ HALA BULUNAMADI 

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilmesinin üzerinden 3 aydan uzun bir zaman geçti.

Orta Doğu'nun en etkin gazetecilerinden, Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesi ve sonrasında yaşananlar, Türkiye ve dünya kamuoyunun gündemindeki yerini koruyor.

Cinayetin üzerinden geçen sürede Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl öldürüldüğüyle ilgili bilgiler ortaya çıktı ancak cesedinin nerede olduğu konusu hala netlik kazanmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...