Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 May 2021 11:01

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayram sonrası normalleşme adımları atıyoruz

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayram sonrası normalleşme adımları atıyoruz

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayram sonrası normalleşme adımları atıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda kontrollü normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tam kapanmanın bitmesine sayılı günler kala normalleşme süreci başlıyor. Yeni normalleşmenin yaklaşması ile birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bayram mesajında kontrollü normalleşmeye yönelik açıklamalarda bulundu.


“OLUMSUZLUKLARDAN BİZ DE ETKİLENDİK”

Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımlanan mesajda Erdoğan, salgın nedeniyle buruk bir ramazan geçiriliyor olsa da güzel günlerin yakın olduğunu belirtti. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda da buruk olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu musibetten yıl bitmeden kurtulmayı umut ediyorduk. Ancak daha sonraki aylarda yeni dalgalar halinde tüm dünyayı etkisi altına alan salgının olumsuzluklarından, kaçınılmaz olarak biz de etkilendik. Artan vaka, yoğun bakım ve vefat sayıları karşısında, milletimize olan sorumluluğumuzun gereği olarak, sınırlamalara gitmek mecburiyetinde kaldık” ifadelerini kullandı.

“KONTROLLÜ NORMALLEŞME ADIMLARINI ATIYORUZ”

Ramazanda sınırlamaların gölgesinde geçtiğini söyleyen Erdoğan, normalleşme sürecine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Ramazan Bayramı sonrası normalleşme adımları atılacağını belirten Erdoğan, “İnşallah salgını kontrol altına almış olarak, bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz. Yakın çevremiz başta olmak üzere, dünyanın tamamını etkileyen bu tehditle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Sağlık sistemimizi güçlü tutmanın yanında, aşı başta olmak üzere, salgın tehdidine karşı gereken her türlü yol ve yöntemi kullanacağız. Bunun, zorlu ama arkası aydınlık bir imtihan olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz” şeklinde konuştu

“HER DESTEĞİ VERİYORUZ”

Salgın döneminde olumsuz etkilenen her kesime destek paketleri ile yardım edildiğini hatırlatan Erdoğan, “ Üretimi, istihdamı, büyümeyi, kalkınmayı destekleyecek her adımı atıyor, her desteği veriyoruz. Buna rağmen, sıkıntıya düşen, geliri azalan, işi bozulan vatandaşlarımız olduğunu biliyoruz. İnşallah, onların sıkıntılarını da en kısa sürede yine biz gidereceğiz. Türkiye’yi 20 yıl öncesinin siyasette, ekonomide ve toplumsal yapıda kırılgan ülkesinden, bugünkü bölgesinde ve dünyada söz sahibi ülkesi haline nasıl getirdiysek, mevcut sıkıntıları da aynı şekilde çözeceğiz” dedi.

"MEYDANI BIRAKMAYACAĞIZ"

Salgın sonrası küresel siyasi ve ekonomik sistemde Türkiye’nin de hak ettiği yerde alması için çalışmalarına devam edeceklerini Erdoğan, “Bunun için gece-gündüz çalışıyoruz. Bölgemizde yaşanan hemen her hadisenin gerisinde, Türkiye’yi kazanımlarından mahrum bırakma, hedeflerinden uzaklaştırma niyeti olduğu inkar edilemez bir gerçektir. Ülkemize karşı artık saklamaya bile gerek görmedikleri kinlerini kusanları ve onların senaryolarına gönüllü figüranlık yapanları milletimizin irfanına havale ediyoruz. Dünyanın her yerinde yaşanan salgını bile bu gayeyle istismar edenlere meydanı bırakmayacağız” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...