Tgrt Haber
19 Haziran 2021 15:09

Son dakika! İstanbul'da deprem korkuttu | Son depremler

İstanbul'da da hissedilen bir deprem meydana geldi. Merkez henüz açıklanmayan deprem İstanbul'da şiddetli şekilde hissedildi. İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremin kısa sürdü. AFAD depremin büyüklüğünü 3.9 olarak açıkladı.

Son dakika! İstanbul'da deprem korkuttu | Son depremler
İSTANBUL,deprem

Son dakika haberi... İstanbul'da hissedilen deprem korkuttu. Marmara'daki illerde hissedilen depremin merkez üssü henüz açıklanmadı. TGRT Haber'e depremle ilgili açıkmalarda bulunan Deprem Bilimci Ahmet Eran "Ben de hissettim. Büyüklüğü 4'ün altında olabilir" dedi. Uzun yıllar sonra karada yaşanan ilk deprem olarak kayıtlara geçti.

AFAD 15.07'de meydana gelen depremin merkez üssünü Kartal, büyüklüğünü ise 3.9 olarak açıkladı. Buna gere deprem 7 km derinlikte meydana geldi. 

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünün 4.2, merkez üssünü ise Sultanbeyli olarak açıkladı. 

Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından binlerce deprem paylaşımı yaptı.

VALİLİK'TEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, AFAD Başkanlığından alınan bilgilere göre, saat 15.07'de Kartal ilçesi Yakacık Çarşı Mahallesi civarında 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini belirterek, "Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. İlimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İstanbul’un bugün yaşadığı sarsıntının hiçbir can ve mal kaybına yol açmaması sevindirici ancak #deprem gerçeğinin şehrimizin önemli bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli. Geçmiş olsun İstanbul" dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter hesabından geçmiş olsun paylaşımı yaptı. Kalın "Geçmiş olsun İstanbul. Mevla seni, bizi, ülkemizi, hepimizi korusun. 

Depreme karşı tedbirleri her gün arttırıyoruz. Çalışmalarımız aralıksız sürecek." dedi. 

UZMANLARDAN DEPREM YORUMLARI

TGRT Haber'e İstanbul'u sallayan depremle ilgili yorumda bulunan Deprem Uzmanı Kubilay Kaptan "Bu deprem, İstanbul'un bir deprem şehri olduğunu ve depreme hazır olmamız gerektiğini hatırlatıyor" dedi. AFAD depremin merkez üssünün İstanbul Kartal ve büyüklüğünün 3,9 olduğunu açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise merkez üssünün Sultanbeyli olduğunu depremin şiddetinin ise 4.2 olduğunu açıkladı. Kaptan, Kandilli ve Afad'ın farklı açıklamalar yapması üzerine ise şunları söyledi:

''Kandilli'nin ve Afad'ın deprem ölçüm cihazları var. Bu cihazlar ne kadar deprem bölgesine yakınsa o kadar doğru bir ölçüm oluyor. Gelen bilgilere göre Kandilli'nin daha doğru olduğu görülüyor. İlk andaki farklı şiddet ölçümleri normal fakat Kandilli açıklamaları daha doğru diyebilirim. İstanbul'da beklenen büyük deprem iki dakika sonra da olabilir iki yıl sonra da olabilir. 4.2'lik depremin boşalttığı enerji oldukça az doayısıyla beklenen büyük depremi uzaklaştırdığını söyleyemeyiz, her depreme hazırlıklı olmalıyız.Bu deprem yıkıcı değildi fakat bir hatırlatmaydı.''

Deprem Uzmanı Ertaç Ergüven ise "Büyük bir deprem değildi. Valimizin de ifade ettiği gibi herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Büyüklükten ziyade, insanların depremi şiddetli hissetmesinden dolayı tedirginlik var. Bunun nedeni de merkezinin İstanbul olması. Bu depremlere öncü deprem demek doğru değil. Fakat hazırlıklı olmalıyız. Fay hattına ne kadar uzak yakın henüz bilinmiyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Son dakika! İstanbul'da deprem korkuttu | Son depremler

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanlık "An itibariyle olumsuz bir ihbar ulaşmadı" bilgisini paylaştı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise ekiplerin şu ana kadar olumsuz bir durum ve tespitle karşılaşmadıklarını söyledi. Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da meydana gelen deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz şu ana kadar olumsuz bir durum ve tespitle karşılaşmadılar. Rabb'im ülkemizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.

DEPREM ANI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Son depremlerle ilgili aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. 

Son depremler için tıklayınız.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...