Tgrt Haber
09 Haziran 2022 08:48 - Güncelleme : 09 Haziran 2022 09:16

Son dakika! Eren Abluka 15 Narko Terör operasyonu başladı

Son dakika haberi: Eren Abluka 15 Narko Terör operasyonu Lice’de başladı. Operasyon 1 ton esrar, 2 milyon 144 bin kök kenevir ele geçirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uyuşturucunun da terörün de kökü kuruyacak" açıklamasında bulundu.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: TGRT Haber
Operasyonda, 75 operasyonel tim görev alıyor.
terör,içişleri bakanlığı
Operasyonda, 75 operasyonel tim görev alıyor.

Bölgedeki uyuşturucu trafiğini hedef alan Eren Abluka-15 narko terör operasyonu bin 165 personelin katılımıyla Diyarbakır'ın Lice ilçesinde başladı.

BİN 165 PERSONEL KATILIYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla, Diyarbakır ilinde 'Eren Abluka-15 (Diyarbakır Yalaza/Bağlan) J.Uzm.Çvş. Mehmet Çelik' narko terör operasyonu başlatıldı.

Operasyonda, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Jandarma Komando Operasyon (JOPER), Jandarma Özel Harekât (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu timlerinden oluşan 1.165 personel 75 operasyonel tim görev alıyor.

Son dakika! Eren Abluka 15 Narko Terör operasyonu başladı

Operasyonun ilk gününde;

Lice ilçesi Bağlan ve Yalaza Mahalleleri kırsalında, çalılık ve ağaçlık alana gizlenen 136 nokta tespit edildi. Noktalarda yapılan arama sonucunda;

  • (3) adet AK-47 piyade tüfeği,
  • El yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan (20) kg amonyum nitrat,
  • (989) kg toz esrar,
  • (62) kg kubar esrar,
  • (2.144.570) kök kenevir bitkisi ele geçirildi. 

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen 'Eren Abluka' operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarıyla devam ediyor.

Son dakika! Eren Abluka 15 Narko Terör operasyonu başladı

BAKAN SOYLU DUYURDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Uyuşturucunun da terörün de kökü kuruyacak. Eren Abluka 15 Narko Terör Lice’de başladı. 1 ton esrar, 2 milyon 144 bin kök kenevir ele geçirildi. Jandarmamız; terör örgütüne de terörün finansmanına da uyuşturucu ve gelirine de aman vermiyor. Allah ayağınıza taş değdirmesin.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1534772909297762306

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...