Tgrt Haber
26 May 2022 17:25 - Güncelleme : 26 May 2022 21:23

Son dakika! Gaziantep’te canlı bomba alarmı: Saldırgan vurularak etkisiz hale getirildi, sicili kabarık çıktı

Son dakika haberi: Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne saldırmak isteyen canlı bomba, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Gaziantep Valisi Davut Gül, bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan şahsın adli sicilinin kabarık olduğunu bildirdi. Şahsın vurulma anı da kameralara yansıdı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
gaziantep
Fotoğraf (İHA)

Gaziantep’te Emniyet Müdürlüğünün önüne gelerek, 'üzerimde bomba var' diyen şahıs polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilirdi. Olayın ardından özel kıyafetlerini giyen bomba imha ekipleri şahsın üzerinde bomba araması yaptı. Üzerinde kablo tespit eden bomba imha ekipleri şahsın bıraktığı poşeti fünyeyle patlattı. Şahsın vurulmadan önceki son sözleri de dikkat çekti.

Son dakika! Gaziantep’te canlı bomba alarmı: Saldırgan vurularak etkisiz hale getirildi, sicili kabarık çıktı

GAZİANTEP VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Davut Gül, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

OLAY ANI KAMERADA

Defalarca kez ateş edilen şahıs, ağır şekilde yaralanarak, yere yığıldı. Şahsın üzerinde dron ile bomba arandı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde üzerinde bomba olduğunu söyleyen kişinin vurulma anı ise kameralara yansıdı.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Şahısın kimliği belli oldu. 1990 Gaziantep doğumlu Ümit Koçyiğit yaralı olarak etkisiz hale getirildi. İHA muhabirinin açıklamalarına göre bölgede durumun yavaş yavaş normale döndüğü belirtildi.

SON SÖZLERİ ORTAYA ÇIKTI

Üzerinde bomba olmadığı tespit edilen şahıs yapılan aramanın ardından ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. Şahsın üzerinde ve yere bıraktığı poşette herhangi bir patlayıcı maddeye ulaşılmadı.

Polislerin ihtarına rağmen emniyet müdürlüğü binası önünden uzaklaşmayan şahsın vurulmadan önce "Lailahe illallah" diye bağırıp Kelime-i Şehadet getirdiği öğrenildi.

Son dakika! Gaziantep’te canlı bomba alarmı: Saldırgan vurularak etkisiz hale getirildi, sicili kabarık çıktı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...