Tgrt Haber
25 Nisan 2016 18:43 - Güncelleme : 26 Nisan 2022 00:05

Üniversitede öğrencilerin bildiri kavgası, 13 yaralı

Eskişehir Osmangazi Ünversitesi'nde (ESOGÜ), 1 Mayıs ile ilgili bildiri dağıtan öğrenciler ile karşıt görüşteki öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgada bildiri dağıtan öğrencilerden 13'ü yaralandı.

Üniversitede öğrencilerin bildiri kavgası, 13 yaralı
üniversite, kavga, eskişehir,

Eskişehir Osmangazi Ünversitesi'nde 1 Mayıs kavgası çıktı. ESOGÜ Meşelik Kampüsü'ndeki Mühendislik Fakültesi Yemekhanesi'nde meydana gelen olayda, iddialara göre 1 Mayıs bildirisi dağıtan öğrencilere karşıt gruptan öğrenciler saldırdı. Olayda hafif yaralanan ve biri astım hastası olan 4 kişi kampüsteki ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 9 öğrenci de gelen polislere olayda yaralandıklarını söyleyince çevik kuvvet minibüsüyle Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve tedavilerinin ayakta yapıldığı belirtildi.

Yunus Emre Devlet Hastanesi Acil Servis önünde basın açıklaması yapan öğrenciler karşıt gruptaki öğrencilerin ve üniversitenin özel güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradıklarını öne sürdü. Öğrenciler adına konuşan Ozan Yaşar, "Bugün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde öğrencileri 1 Mayıs'a çağırmak için broşür dağıtıyorduk. Mühendislik Fakültesi yemekhanesine girdiğimizde kendilerine ülkücü diyen çeteler bizim arkadaşlarımıza saldırdı. Daha sonra yine üniversite içerisinde arabalarla gelip, sopalarla saldırmaya çalıştılar. Toplam 13 arkadaşımız yaralandı ve rapor aldı. Özel güvenlik görevlileri de bize saldırdı. Bir arkadaşımızın burnu kırıldı" dedi. Yetkililer, ESOGÜ Meşelik Kampüsü'nde çıkan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...