Tgrt Haber
09 Temmuz 2021 00:39

Aşı yaptıranlarda en sık görülen 5 koronavirüs belirtisi tespit edildi

Koronavirüsle ilgili yapılan yeni araştırmaya göre, aşı olduktan sonra koronavirüse yakalananlarda en sık görülen 5 belirti tespit edildi.

Aşı yaptıranlarda en sık görülen 5 koronavirüs belirtisi tespit edildi
KORONAVİRÜS,BELİRTİ,AŞI

Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla devam ederken, aşılananların sayısında yaşanan artış sonrası vakalarda düşüş görüldü. Fakat virüsün yeni varyantları, aşının etkinliğini de şüpheli hale getirmeye başladı.

Türkiye'de 56 milyondan fazla kişi aşı olurken, dünya genelinde bu sayı 3 milyarı aştı. Koronavirüsle ilgili İngiltere'de yapılan yeni bir araştırmaya göre, aşı yaptırdıktan sonra koronavirüse yakalanan kişilerde görülen belirtiler açıklandı.

CNBC'nin haberine göre; hala sürmekte olan Zoe Covid Symptom adlı araştırma kapsamında yapılan bir uygulamaya Kovid-19'a yakalanan kişilerin şikayetleri girdi. Verileri analiz eden bilim insanları, araştırma sonucunda aşı yaptıranlar ve yaptırmayanlar 3 gruba ayrıldı ve bu kişilerde en sık görülen 5 koronavirüs belirtisini tespit edildi.

EN SIK GÖRÜLEN 5 SEMPTOM

 

Çift doz aşı olanlarda en yayın rastlanan Kovid-19 belirtilerinin sırasıyla baş ağrısı, burun akıntısı, hapşırma, boğaz ağrısı ve koku kaybı olduğu belirlendi.

Tek doz aşı olanlarda en sık görülen 5 semptom ise baş ağrısı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, hapşırma ve öksürük olarak gözlendi. Araştırmayla, tek doz aşının bile aşı yaptırmayanlara oranla koronavirüse yakalanma ihtimalini düşürdüğü ortaya koyuldu.

Hiç aşı yaptırmayanlarda ise en yaygın görülen 5 belirti baş ağrısı, boğaz ağrısı, burun akıntısı, ateş ve öksürük olarak tespit edildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...