Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ağustos 2021 12:31

Üst düzey IŞİD mensubu 2 hafta önceki röportajda saldırı sinyalini vermiş!

Afganistan Kabil Havalimanı'nda onlarca kişinin ölümüne neden olan terör örgütü IŞİD Horasan'ın üst düzey mensubu iki hafta önce röportaj verip, saldırının sinyalini vermiş.

Üst düzey IŞİD mensubu 2 hafta önceki röportajda saldırı sinyalini vermiş!
ışid,ışid horasan,kabil havalimanı,taliban,afganistan

15 Ağustos'ta Taliban'ın Kabil'e girip yönetimi ele geçirmesinin ardından binlerce kişi Kabil Havalimanı'na hücum etti. Ülkeyi terk etmek isteyenlerin kaosa neden olduğu Kabil Havalimanı'nda ise geçtiğimiz günlerde terör örgütü IŞİD Horasan grubu saldırı düzenledi ve en az 170 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı düzenleyen IŞİD Horasan grubundan üst düzey bir mensubunun saldırılardan iki hafta önce verdiği bir röportaj ortaya çıktı.

Abdul Munir ismini kullanan IŞİD mensubunun, CNN International’a konuştuğu ve "saldırmak için doğru anı beklediklerini" söylediği ifade edildi.

IŞİD mensubu, örgütün saflarına katılmak için üye topladıklarını, ABD ve diğer yabancı askerlerin Afganistan'dan çekilmelerini beklediklerini ifade etmiş. Ardından ise örgütlerini genişletmeye yönelik bir planı devreye sokacaklarını aktarmış.

Üst düzey IŞİD mensubu 2 hafta önceki röportajda saldırı sinyalini vermiş!

CNN International'ın tanınan muhabiri Clarissa Ward’a konuşan IŞİD mensubu, Hintliler ve Pakistanlılar da dahil olmak üzere yaklaşık 600 kişilik grupları yönettiğini ve eskiden Taliban için savaştığını aktarmış.

IŞİD mensubu eskiden Taliban için savaştığını fakat zamanla Taliban'ın ''ılımlı'' bir hal aldığını da röportajında şu sözlerle belirtmiş:

''Eskiden Taliban saflarında görev yapıyorduk. Ancak bu insanlar inanç açısından bizimle uyumlu değildi, biz de IŞİD’e geçtik.''

Öte yandan söz konusu röportaj, Kabil’de 26 Ağustos’ta yapılan saldırılardan bir gün sonra yayımlandı. O tarihte Afganistan’ı çoktan terk etmiş olan Ward, bu sözleri " kehanet niteliğinde" diye tanımladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...