Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Temmuz 2021 13:04

Pençe operasyonlarında 215 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı: “(Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım) Operasyonların başlangıcından bu yana 215 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.”

Pençe operasyonlarında 215 terörist öldürüldü
pkk,terör

Son dakika haberi Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan bilgilendirme toplantısında önemli bilgiler paylaşıldı. Terörle mücadeleden, hudut güvenliğine ilişkin çarpıcı açıklamalar yapıldı.

PENÇE'DE TERÖRİSTLERE DARBE

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının başlangıcından bu yana 215 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar son 6 yılda toplam 18 bin 296 teröristin öldürüldüğünü belirten MSB, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren ise bin 595 terösitin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 

SURİYE'DE 249 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye'de gerçekeleştirilen terör operasyonlarında ise 2 ayda 249 terörist öldürüğünü bilgisini paylaşan MSB, son 2 ayda 40 ETÖ'cü olmak üzere 74 teröristin ise yakalandığını bildirdi.

KABİL HAVALİMANI GÜVENLİĞİ

Bakanlık, Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının işletilmesiyle ilgili ise şu açıklamayı yaptı: Gerekli koşullar sağlandığı takdirde, Afgan halkı ve Afganistan’ın ilişkileri açısından büyük katkı sağlayan ve halihazırda da icra ettiğimiz bu görevi yerine getirmeye devam edeceğiz.

 

Güvenlik kaynakları: “Hudut konusunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin hassasiyeti herkes tarafından bilinmektedir. Sosyal medyada paylaşılan yasa dışı geçişlerle ilgili paylaşılan görüntülerin çoğunluğu güncel değil ve bizim sınırlarımıza ait değil.” açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...