Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2022 06:42

DEAŞ-PKK çatışmasında gizli plan

Suriye'de terör örgütleri PKK ve DEAŞ, beş gündür çatışıyor. İki terör örgütü birbirine girdi. Onlarca terörist öldü. Haseke’deki hapishane ve kamplar boşaltılıyor. 6 bin DEAŞ'lı terörist PKK/YPG’ye katıldı. Çatışmaların bir istihbarat tezgâhı olduğu iddia ediliyor.

DEAŞ-PKK çatışmasında gizli plan
suriye,pkk,deaş,çatışma,terör

Türkiye gazetesinden Yılmaz Bilgen'in habeien göre, Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi Sözcüsü Mudar Neccar, Suriye’nin Haseke ilinde terör örgütleri PKK ve DEAŞ arasında devam eden çatışmaları “istihbarat tezgâhı” olarak nitelendirdi. Gazetemize konuşan Mudar Neccar “DEAŞ’ı sahaya sürerek PKK’nın Suriye halkına dönük cinayet ve zulmünü örtmeye, bu kanlı örgütü aklamaya çalışıyorlar. Çatışma görüntüsü altında hapishane ve kamplar boşaltılıyor. Şu ana dek 6 bin DEAŞ militanı PKK’ya katıldı’’ dedi. Suriye Bağımsız Kürt Rabıtası Başkanı Abdulaziz Temo ise “PKK tarafından kontrol edilen bölgelere DEAŞ’ı taşıyan ve onca silahı oraya sokan güç yeni bir plan peşinde” diye konuştu.

PKK’YA TONLARCA YENİ SİLAH

DEAŞ’ın Irak ve Suriye’de yeniden sahaya sürülmesini gazetemize değerlendiren Temo “ABD’nin bölge motivasyonu düştü. Afganistan ve Irak’tan çekildi. PKK böyle bir senaryoyu kendi felaketi olarak görüyor. DEAŞ üzerinden uluslararası kamuoyunun dikkatini bölgeye çekmeye çalışıyorlar. Son Haseke-Guweyran çatışmasına koalisyon güçleri havadan ve karadan destek verdi. Ayrıca PKK’ya onlarca ton yeni silah, cephane ve zırhlı verdiler. Bölgede yeni bir 2014 süreci planlıyorlar” diye konuştu. Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi Sözcüsü Mudar Neccar “PKK’ya katılan DEAŞ militanlarının başına kendisi de eski bir DEAŞ emiri olan Fadıl Selim isimli terörist getirildi. PKK’ya katılan DEAŞ’lılar arasında 800’ü 10-14 yaş arası çocuk. Bunlardan bazıları Baguz sonrası DEAŞ’tan kalan ve yetim kamplarına götürülen kimsesiz çocuklar. Bu açık ihlaller konusunda hiçbir uluslararası kurum-kuruluş harekete geçmemesi oldukça manidar’’ yorumunda bulundu.

ÖRGÜT İÇİ TASFİYE

PKK-DEAŞ iş birliği kapsamında kamp ve cezaevlerinin boşaltılmasında Cemal Kobani isminin önemine vurgu yapan Mudar Neccar “Son çatışmalarda bu isim öldürüldü. Örgüt ve destekçi unsurlar geride iz kalmaması için bu sürecin aktörlerini tasfiye ediyor. Son çatışma döneminde dahi 55 DEAŞ’lı PKK’ya katıldı” diye konuştu.

PKK’YA EĞİTİM VERİYORLAR

PKK-PYD terör örgütünün eski sözcüsü Talel Silo’nun verdiği bilgilere göre ise eski DEAŞ militanları 4 farklı eğitim kampında PKK militanlarına eğitim veriyor. Sabotaj, toplumsal şiddet, canlı bomba ve mayın üretimi ve tuzaklama başlıca eğitim maddeleri arasında. Silo, PKK’ya katılan DEAŞ militanlarından bazılarının Irak’a götürüldüğünü, sıcak çatışma bölgeleriyle birlikte Sincar-Mahmur gibi alanlarda bulunduğu bilgisi de yer alıyor.

50 BİN SİVİL ETKİLENDİ

Sanayi ve Guveran hapishanesindeki çatışmalarda 50 bin sivil olumsuz etkilendi. Pkk militanları DeaŞ’a destek verdiği bahanesi ile al-Baggara, Dhafeer, al-Ma'amra, el-Mashahah, el-shalahma ve Cabur aşiretine mensup binlerce sivili kış şartlarına rağmen bölgeden sürdü. ev, iş yeri, tarla, araç ve paralarına el koydu

GEWARAN BASKININDA 136 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan Türkiye gazetesinden Osman Sağırlı'nın haberine göre ise, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü YPG/SDG’nin kontrolündeki Gewaran hapishanesine bir başka terör örgütü DEAŞ’ın başlattığı saldırılar beş gündür devam ediyor. Hapishanede bulunan yüzlerce teröristi kurtarmak için hapishaneye saldıran DEAŞ’lılar, hapishanenin yakınındaki birkaç bölgeyi ele geçirdi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin raporuna göre, ABD liderliğindeki koalisyonun ateş desteği sayesinde SDG’liler bir miktar ilerleme kaydetti ve DEAŞ’lı teröristlere teslim olmaları için çağrı yapılıyor. DEAŞ’lı teröristler ise “ölene kadar savaşacağız” karşılığını verdi. Cezaevi içinde ve çevresinde devam eden çatışmalarda 84 DEAŞ’lı terörist, 7 sivil ve 45 SDG’li terörist hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...