Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Kasım 2016 09:30

Son dakika haber! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ

Kar tatili olan iller, okullar ve tatil haberleri gün içerisinde haberimizde olacak. Tüm Türkiye beyaz alarmda, soğuk havaların artmasıyla beraber meteoroloji uyarı üstüne uyarı yağdırıyor. İlk tatil haberi Karaman'dan geldi. Öğrencilerin merakla beklediği valilik açıklamalarını ve son dakika haberini burada bulabilirsiniz.

Son dakika haber! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ
kar tatili,kar tatili olan iller, kar tatili olan şehirler, hangi okullar da okullar tatil, kar yağışı başladı,valilik kar tatili,

Ordu’nun yüksek kesimlerinde bu sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı sürüyor. Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Ordu’da da etkisini göstermeye başladı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimi bulurken, karayolları ve Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri de, iş makineleriyle tedbir aldı. Kar yağışı nedeniyle henüz kapalı mahalle yolunun bulunmadığı, gerekli tedbirlerin de alındığı belirtildi.

TUNCELİ'YE KAR TATİLİ

Tunceli'de genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Pülümür ilçesinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, kar yağışı nedeniyle herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için Pülümür ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi.

KARAMAN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ
Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde, etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ve yarın ara verildiği bildirildi.
Sarıveliler Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının ilçede etkili olduğu belirtildi.
Açıklamada, yoğun kar yağışı ve ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle ilçe genelindeki tüm okulların bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildiği kaydedildi.

HAKKARİ YÜKSEKOVA BEYAZA BÜRÜNDÜ

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. Kar yağışı doğuda etkili oluyor. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Dün akşam başlayan kar yağışı, aralıklarla sabaha kadar sürdü. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 10 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde yer yer 30 santimetreyi geçti. Sabah işyerlerine gelen esnaf kapı önlerinde biriken karları temizledi. Kar yağışı nedeniyle Yüksekova-Esendere karayolu üzerindeki Dilezi Geçidi ile Yüksekova-Şemdinli karayolundaki Haruna Geçidi’nde ulaşım güçlükle sağlanıyor.

MEB açıklaması yarın okullar tatil mi, kar tatili var mı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışının 30 Kasım 2016 Çarşamba günü tüm yurdu etkisi altına alacağı açıklandı. Kar yağışından birçok ilimiz nasibini kapacak. Peki, yarın 1 Aralık okullar tatil mi? İşte kar tatili haberleri ile ilgili tüm detaylar burada...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen kar yağışı uyarılarının ardından yarın okullar tatil mi diye merak edenler haberlere bakıyor. Peki, 1 Aralık Perşembe yarın okullar tatil mi son durum nedir? Geçtiğimiz günler Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun İstanbul için kar yağışı uyarısı yaptı. Bu durum öğrenci ve velilerin aklına yarın (1 Aralık 2016) okullar tatil mi sorusunu getirdi. Geçen yıl İstanbul Valisi Vasip Şahin tatil konusu üzerine bilgileri ilk önce Twitter adrsinde paylaşmıştı. Haberimizden İstanbul 5 günlük detaylı hava durumunu ve son dakika valilik açıklamalarını öğrenebilirsiniz. Meteoroloji bir çok il için kar yağışı uyarısı yaptı.

İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava tüm yurdu etkisi altına alıyor. İstanbul da dahil olmak üzere bir çok ilde kar yağışı bekleniyor. Okullar tatil mi sorusuna yanıt herhangi bir kurumdan gelmiş değil. İstanbul Valisi Şahin konu ile ilgili açıklama yaptığı anda haberimizden öğrenebilirsiniz. Kar yağışının etkisine göre 1 Aralık tatil konusu netlik kazanacak.


DOĞUDA KIŞ
- Van, Bitlis, Muş, Hakkari ve Elazığ'da kar nedeniyle 277 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı - Ekipler, kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Van'da 30 mahalle 63 mezra, Hakkari'de 9 köy 22 mezra, Muş'ta 70, Bitlis'te 67 ve Elazığ'da 16 köyün yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
Van'da etkili olan kar yağışının ardından 30 mahalle ve 63 mezra ile ulaşım sağlanamıyor.
Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri yolları kapanan mahallelerde kar temizleme çalışması yaparken, karayolları ekipleri de ana yollarda yol açma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Çaldıran ilçe merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu. Kar yağışının devam ettiği ilçede vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde biriken kar yığınlarını temizledi. Karla mücadele ekipleri de kapalı yolların açılması için çalışmalarına devam ediyor.

MUŞ

Kar yağışı nedeniyle Muş merkez ve ilçelere bağlı 70 köy yolu ulaşıma kapandı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, gazetecilere yaptığı açıklamada, kapalı köy yollarının açılması için karla mücadele ekiplerinin sabah erken saatte mesaiye başladığını söyledi.
Karayolları 113'üncü Şube Şefi Veysel Taşkın da şehirler arası yolların ulaşıma açık olduğunu, karayollarındaki ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmadığını belirtti.

BİTLİS

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yücel İlarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünden bu yana etkisini gösteren kar yağışından dolayı il merkezi ve ilçelere bağlı 67 köy yoluyla ulaşım sağlanamadığını bildirdi.
Köy yollarında 55 iş makinesi ve 86 personelle karla mücadele çalışması yürüttüklerini ifade eden İlarslan, yolların kısa sürede açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.
Vatandaşların asılsız ihbarda bulunmamasını isteyen İlarslan, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini kaydetti.
Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç ise kent merkezinde kar kalınlığının 20 santimetre, yüksek kesimlerde ise 35 santimetrenin üzerinde olduğunu bildirdi.
Hava sıcaklığında 4 ile 10 derece arasında düşüş yaşanacağını kaydeden Saraç, yağışların pazar gününe kadar devam etmesinin beklendiğini dile getirdi.
Kar yağışından dolayı sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşarken, sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Bitlis-Tatvan karayolunun Rahva mevkisinde trafik kontrollü sağlanıyor.
Vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önündeki karları temizledi, trafik polisleri de sürücüleri kar lastiği ve zincir takmaları yönünde uyardı.
Hizan ilçesinde de dün başlayan sağanak, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.
Gece saatlerinde etkisini iyice gösteren kar nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelirken, ekipler, yolların açılması için çalışma başlattı.

HAKKARİ
Hakkari'de de dün akşamdan itibaren etkili olan kar nedeniyle 9 köy ve 22 mezra yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
Yağışın ardından İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kar kalınlığının 5 santimetreyi bulduğu Yüksekova ilçesinde vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde biriken kar yığınlarını temizledi.
Kar yağışı nedeniyle Yüksekova-Şemdinli karayolunun Haruna Geçidi'nde ulaşım güçlükle sağlanıyor.

ELAZIĞ
Elazığ'da 16 köy yolu kar yağışı sonucu ulaşıma kapandı.
İl merkezine bağlı 4, Baskil'de 1, Karakoçan'da 11 köy yolunda kar dolayısıyla ulaşım sağlanamıyor.
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

BİNGÖL’DE 278 KÖY ULAŞIMA KAPANDI
Bingöl’de etkili olan kar, kırsal kesimde hayatı felç etti. 278 köy yolunun ulaşıma kapandığı kentte, taşımalı eğitime bir gün ara verildi.
Bingöl’de dün öğle saatlerinde etkili olan kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini arttırdı. Yoğun kar yağışından dolayı merkez ve merkeze bağlı köy okullarındaki taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi.
278 köy yolu ulaşıma kapandı
Aralıksız bir şekilde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 278 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğüne ait 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme ve 101 personel olmak üzere 11 ekiple karla mücadele çalışmaları yürütülüyor.
Karla mücadele çalışmalarına start veren Bingöl Belediyesi ise, kent merkezinde çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.
Yedisu’da hayat durdu
Kent merkezinde günlük hayat olumsuz yönde etkilenirken, birçok ilçede hayat durma noktasına geldi. Yedisu ilçesinde şiddetini artıran kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu belirtilirken, ilçeye bağlı tüm köy yollarının ulaşıma kapandığı kaydedildi. İlçe merkezinde karla mücadele çalışmaları devam ederken, ilçenin Karlıova, Erzurum ve Erzincan ile karayolu bağlantısı kesildi.
İlçede ikamet eden İzzettin Ermiştekin, kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilediğini belirterek, “Bu sene kar erken yağdı. Böyle devam ederse, bu sene kış çok zor geçecek” dedi.

KAPAKLI'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDENİYLE OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ
TEKİRDAĞ'ın Kapaklı İlçesi'nde planlı 8 saat elektrik kesintisi nedeniyle kaymakalık tarafından okullar yarın tatil edildi. Kapaklı Kaymakamı Ahmet Büyükçelik tarafından yapılan açıklamada, ilçede yarın bakım nedeniyle 8 saatlik elektrik kesintisi uygulanacağı belirtildi. Açıklamada, elektrik kesintisi nedeniyle ilçede yarın ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

ELAZIĞ, BİNGÖL VE TUNCELİ'YE KAR YAĞMAYA BAŞLADI

TUNCELİ, Elazığ ve Bingöl'de, mevsimin ilk kar yağışı başladı. Kent merkezlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte başlayan kar yağışı, çevreyi beyaza bürüdü. Yetkililer, kar yağışının süreceğini belirterek, özellikle sürücüleri uyardı.

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası Doğu Anadolu Bölgesi'nde de etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü Tunceli, Bingöl ve Elazığ'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur öğlen saatlerine doğru yerini kar yağışına bıraktı. Elazığ kent merkezinde kar yağışı başlarken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 5 santimmetreye kadar ulaştı. Görüş mesafesinin bazı yerlerde 5-10 metreye kadar düşmesi sürücülere zor anlar yaşatırken, Meteoroloji 13'üncü Bölge Müdürlüğü, kar yağışı ve sis konusunda vatandaşları uyardı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirten yetkililer, pus, sis, don ve buzlanmaya karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istendi.
Tunceli'de de, sabah saatlerinde etkili olan yağmurdan sonra lapa lapa kar yağışı başladı. Kent merkezine yılın ilk karının yağmasıyla sokaklar beyaza bürünürken, yetkililer, soğuk hava dalgasıyla birlikte kar yağışının süreceğini, araç sürücülerinin zincirsiz yola çıkmamaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Bingöl'de de sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğlen saatlerine doğru yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışıyla birlikte kent merkezi ve çevredeki yüksek kesimler biranda beyaza büründü. Yetkililer, buzlanma ve don olabileceği ihtimaline karşı vatandaşlara ve araç sürücülerine uyarıda bulundu. Yaklaşık 5 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 10 santimetreye kadar ulaştı. Kent merkezinde Bingöl Belediyesi ekipleri tarafından vatandaşların rahat yürüyebilmeleri için kar küreme çalışmaları yapıyor.

KARLIOVA
Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde ise sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde kar kalınlığının 20 santimmetreyi geçmesiyle birlikte sürücüler zor anlar yaşadı. Kar lastiği takmayan sürücüler yollarda kalırken, Karlıova-Erzurum karayolunda ise onlarca araç mahsur kaldı. Yolda kalan TIR şoförü Bekir Korkmaz, Bingöl'den Erzurum'a giderken, Karlıova çıkışında kara saplandığını ve herhangi bir karayolu aracına rastlamadıklarını söyledi. Karlıova trafik ekipleri de Erzurum istikametine giden araçların kar lastiği takmalarını ve tedbirsiz yola çıkmamaları konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor.

SİNOP'TA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Sinop'un yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Saraydüzü ilçesi ile Çorum arasını araçlar zincirsiz geçemiyor. Bölgede sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini sürdürüyor. Zaman zaman tipinin de etkili olduğu Saraydüzü ilçesi ile Çorum'un bağlantısını sağlayan karayolunda sürücüler, kar nedeniyle zor anlar yaşıyor. Karayolunda denetim yapan jandarma ekipleri, araçların zincirsiz geçişine izin vermiyor. Karayolları ekipleri de yol temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Boyabat ilçesinde de kar yağışı nedeniyle trafik ekipleri tarafından Sinop-Boyabat karayolunda denetim yapılıyor.

GÖLCÜK'TE KAR GÜZELLİĞİ
BOLU'da, kar yağışı ile birlikte beyaza bürünen Gölcük Tabiat Parkı'nda eşsiz manzaralar ortaya çıktı. Kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta çam ormanlarıyla çevrili Gölcük Tabiat Parkı, gece saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. Kar  kalınlığı yaklaşık 20 santime ulaştı. Beyaza bürünen çam ormanlarının göle yansımasıyla güzel görüntüler ortaya çıktı. Tabiat parkındaki kar güzelliği ziyaretçileri büyüledi. Ziyaretçiler, karla kaplı göl etrafında yürüyüp bol bol selfie çekti.


Son dakika haber! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI!

Başkentte sabah saatlerinde başlayan yağmurun ardından kentin yüksek kesimlerinde yağan kar etkili oldu. Ankara'da gece saatlerinde yağan ve aralıklarla sabah erken saatlerde yeniden başlayan yağmur, yerini ilerleyen saatlerde kara bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar, yoğun sisin de etkisiyle görüş mesafesini düşürdü. Ankara Büyükşehir Belediyesine ait kar küreme araçlarının başta ana arterler olmak üzere Konya yolunda hazır bekletildiği gözlendi.



KARTAL AYDOS MEVKİİ’NDE SULU KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

İstanbul’da beklenen kar yağışı Kartal’da başladı. Kartal Aydos Mevkii’nde başlayan sulu kar yağışının yer yer etkili olduğu görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından dün yapılan açıklamada gece saatlerinde sulu kar yağışı beklendiği ifade edilmişti. Yapılan açıklamanın ardından sabah saatlerinde Kartal Aydos Mevkii’nde sulu kar yağışı başladı.

 30 Kasım, Çarşamba

Son dakika haber! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ
SOĞUKLAR KARS’TA HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ


Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan soğuk hava Kars Barajını dondurdu. Kars'ta hava sıcaklığının geceleri eksi 20 dereceye kadar düşmesiyle, Dereiçi mevkiinde bulunan Hidroelektrik Santrali Barajı dondu. Kars'ta kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava hayatını olumsuz etkiliyor.

Son dakika haber! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ
Hava sıcaklığının eksi geceleri 20 dereceye kadar düştüğü kentte, Dereiçi mevkiinde bulunan Hidroelektrik Santrali Barajı dondu. Barajda oluşan görüntü ise dikkat çekiyor. Kars'ta özellikle akşamları ve sabah erken saatlerde etkili olan soğuklardan dışarıda bulunan su sayaçları da etkilendi.


 

30 Kasım Kar tatili olan okul var mı?

Soğuklardan dolayı çok sayıda su sayacı da donarak patladı. Soğuk havanın özellikle geceleri çok etkili olduğunu ifade eden vatandaş, “Kars’ta havalar özellikle gece saatlerinde dona çekiyor ve Gündüzleri de bu manzaralarla ne kadar soğuk olduğunu görebiliyoruz. Soğuk hava gerçekten hayatı etkiliyor. Kars yok ama soğuk çok fazla, dereler donuyor. Akar ular donuyor. Baraj donuyor. Evlerdeki çeşmeler donuyor. Buda vatandaşı haliyle sor duruma sokuyor” dedi. Kars’ta Sibirya soğukları etkisini devam ettirirken, uzmanlarda vatandaşları uyardı.
Son dakika haber! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ
Özellikle soğuk havalarda yüz felci vakalarıyla sık sık karşılaşıldığına dikkat çeken uzmanlar, vatandaşları dışarı çıkarken, kalın giymeleri konusunda uyardı. Kars’ta gece hava sıcaklığı eksi 20 derece ölçülürken, sabah saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında 19 derece olarak ölçüldü.

 1 Aralık, Perşembe

Son dakika haber! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI


TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde, yoğun şekilde kar yağışı başladı. TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde gece devam eden sağanak sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı TEM otoyolunda Bolu Dağı Tüneli kesiminde etkili olurken, D-100 karayolunda ise Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde etkisini sürdürüyor. Güzergahlarla kar küreme ve tuzlama çalışması yapan karayolları ekipleri, sürücüleri ışıklı tabelalarla kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Son dakika haber! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ
Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ise sürücülerden kar yağışına karşı dikkatli olmalarını, araçlarında kış lastiği olmayan sürücülerin yola çıkmamasını, hatalı sollama, yakın takip ve aşırı hız yapmadan yollarına devam etmelerini istedi.

2 Aralık, Cuma

Son dakika haber! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ

Kar tatili olan iller, hangi şehirlere kar tatili geldi.

Tüm yurtta merakla beklenen kar yağışları bazı illerimizde yağmaya başladı ve öğrencilerin merak ettiği tek konu ise kar yağışıyla beraber gelen tatil haberleri, karın tadını doyasıya çıkarmak isteyenler için hazırlanan haberimiz burada. Kar tatili olan iller ve kar tatili olan şehirler hangileri..

Son dakika haber! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ
YAĞIŞ NEDENİYLE KAYGANLAŞAN ZEMİNDE TRAFİK KAZALARI MEYDANA GELDİ


İstanbul’da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle çeşitli noktalarda trafik kazaları meydana geldi. Trafik kazalarında can kaybı yaşanmazken araçlarda maddi hasar meydana geldi. Marmara Bölgesi’nde etkili olan sağanak yağış İstanbul’da gece saatlerinde de etkisini sürdürdü. Sağanak yağış nedeniyle kayganlaşan zeminde maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Küçükçekmece ve Avcılar’da meydana gelen trafik kazalarında şans eseri yaralı ya da can kaybı yaşanmadı. Tek taraflı kazaya karışan araçlarda maddi hasar meydana geldiği görüldü. Kazaların meydana geldiği noktalarda trafik polisleri önlem alırken trafik akışı kontrollü bir şekilde sağlandı.

3 Aralık, Cumartesi
Son dakika haber! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ
DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI


Denizli kent merkezinde sağanak yağış etkili olurken, yüksek kesimlerde kar yağışı başladı. Kent merkezinde ve ilçelerde öğle saatlerinde başlayan sağanak etkili olurken, metrekareye 45 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Kentin yüksek kesimlerine ise kar yağdı. Kar yağışını sevinçle karşılayan çocuklar, kar topu oynadı.

4 Aralık, Pazar

Son dakika haber! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ
TEKİRDAĞ’DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI


Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde beklenen kar yağışı başladı. Malkara'da başlayan kar yağışı ilçe merkezinde etkisini göstererek devam ediyor. Gece saatlerinde başlayan karın yağışını gören Malkaralı vatandaşlar, dışarı çıkarak yılın ilk karını görme sevinicini yaşarken, sürücüler bir anda bastıran kar yağışı nedeniyle yolda ilerlemekte güçlük çekti. İlçe genelinde meydana gelebilecek trafik kazaları nedeniyle trafik polisi ekipleri, yola çıkan araç sürücülerine dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Son dakika haber! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ
Kar yağışının çiftçilere bereket getirdiğini ifade eden Fuat Can isimli genç, "Kar yağışı bizi mutlu etti. Karın yağması çiftçilerimiz için berekettir. Kar dolayısıyla çayımızı içtiğimiz sıcak bir ortamda dostlukların pekiştiğine inanıyoruz. Arkadaşlarımızla daha çok bir araya geliyoruz" dedi.


İSTANBUL'DA KAR ALARMI

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ ‘KAR’ TATBİKATI YAPTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kar yağışı uyarısı sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler yaşanabilecek olumsuzluklara karşın tatbikat yaptı.
Marmara Bölgesi için yapılan kar yağışı uyarısı sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen tatbikata yaklaşık bin 500 personel ve 654 kar küreme aracı katıldı. Tatbikat öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, “7 bin personelle İstanbul’a hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dün gerçekleşen yağışta metrekareye 90 kilogram yağış düştü.
Son dakika haber! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ
Eskiden karşılaşmış olduğumuz su baskınlarını bu yıl görmedik. Önümüzdeki günlerde de aldığımız tedbirlerle sorun yaşamayacağız’’ diye konuştu.
Vatandaşları kış lastiği kullanımı konusunda uyaran Baraçlı, “1345 aracımızla kış çalışmalarında etkin bir rol oynamayı hedefliyoruz. Yaklaşık 145 tane kar küreme aracımız var. Vatandaşlarımızın da aldığımız tedbirlerin yanı sıra kendi önlemlerini almalarını bekliyoruz. Kış lastiklerini de araçlarına takmalarını bekliyoruz. Trafik yoğunluğunu ortadan kaldırabilecek tedbirleri almaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu kışta kazasız belasız bir sezon geçirmeyi ümit ediyoruz. 43 noktada buz önleme sistemimiz var. Bu konuda da çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor’’ ifadelerini kullandı.


METEOROLOJİK UYARI

Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli'de hava sıcaklarında düşüş ile kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Adıyaman'da yarın havanın sabah saatlerinde yer yer kuvvetli yağmurlu, Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli'de karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerde kar yağışlı geçeceği bildirildi. Perşembe günü ise gece saatlerinden itibaren yağışların etkisini artırarak kuvvetli kar yağışına dönüşeceği belirtilen açıklamada, sıcaklılarda 4-8 derece azalma beklendiğinden ulaşımda aksama, sis, pus,buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması gerektiği kaydedildi.


METEOROLOJİDEN KAR YAĞIŞI UYARISI

Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada Malatya’nın arasında bulunduğu 5 il için kuvvetli kar yağışı beklendiği belirtildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada son meteorolojik değerlendirmelere göre, Adıyaman’da yarın sabah saatlerinde yer yer kuvvetli yağmur, Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli’de ise sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı beklendiği ifade edildi. Açıklamada, 1 Aralık Perşembe günü gece saatlerinden itibaren yağışların etkisini arttırması ve beraberinde kuvvetli kar yağışı olması beklendiği belirtilirken sıcaklılarında 4 ila 8 derece azalacağı ifade edildi.
Yapılan uyarıda ulaşımda aksamalar, sis, pus, buzlanma ve don olayı gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Zincirlikuyu’da toplanan ekipler kar yağışı sonrasında olumsuz yaşanabilecek bölgelere hareket etti. Harekete geçen ekiplerin sorumlu olduğu bölgeleri kontrol ederek nöbetlerine devam edeceği öğrenildi. Kar tatili olan iller, okullar ve tatil haberleri ise gün içerisinde haberimizde olacak. Tüm Türkiye beyaz alarmda, soğuk havaların artmasıyla beraber meteoroloji uyarı üstüne uyarı yağdırıyor. İlk tatil haberi Karaman'dan geldi. Öğrencilerin merakla beklediği valilik açıklamalarını ve son dakika haberini burada bulabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...