Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ağustos 2021 22:20

Son dakika haberi: Kurum: Yangın bölgeleri imara açılmayacak

Son dakika haberi: Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Sit alanını, çevre koruma bölgesi ve orman alanını imara açmadığımız gibi bu yangından sonra da ne Antalya'da ne Muğla'da ne Marmaris'te ne de Bodrum'da imara açmayacağız." dedi.

Son dakika haberi: Kurum: Yangın bölgeleri imara açılmayacak
Mevlüt Çavuşoğlu,Murat Kurum,Adil Karaismailoğlu,Antalya,yangın

Son dakika... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantının ardından açıklama yaptı.

YANGINLAR 14 NOKTADA KONTROL ALTINDA

Yangınların kontrol altına alınması noktasında havadan ve karadan çalışmaların devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, "Antalya'da bugüne kadar 19 noktada yangın başladı, 14 noktada kontrol altına alındı." bilgisini verdi.

Gece boyunca karadan, sabah saatlerinden itibaren de havadan yoğun müdahale gerçekleştirildiğini belirten Çavuşoğlu, "Tüm imkanlarımızla, seferberlik halinde, iş birliği ve uyum içinde yangınlarla mücadelemizi sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Taşağıl-Demirciler bölgesinin bugün ekipleri çok zorladığını dile getiren Çavuşoğlu, "Taşağıl bölgesinde aşağıda biraz daha kontrol altına alındı. Demirciler bölgesinde devam ediyor. Arkadaşlarımız, Manavgat'ta kritik bölgelere sıçramasını bugün engelledi. Karadan çalışmalar devam ediyor. Sabah erkenden havadan da çalışmalar devam edecek." diye konuştu.

Antalya'daki yangınlarda görev alan ekipler hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, "Antalya'da 6 bin 524 personel, 8 uçak, 2 İHA, 30 helikopter, 456 arazöz, 426 iş makinesi ve 172 itfaiye aracı ile toplam 1841 araç müdahale ediyor." dedi.

YANGIN BÖLGELERİNİ İMARA AÇMAYACAĞIZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Manavgat ilçesinde devam eden orman yangını ile ilgili olarak, “48 mahallemiz doğrudan etkilendi. 31 mahalle boşaltıldı. Zarar gören mahallemiz 17 oldu. 670 vatandaşımızın 654’ü taburcu edildi. Hasar tespitlerine başladık. 47,5 milyon lira ödenek gönderildi. 912 aileye 12 milyon 200 bin lira yardım yapıldı. Evi yıkılan vatandaşlara 50 bin TL eşya yardımı yapılacak. 10 bin TL hesaplara aktarıldı. Biz de maalesef sosyal medyada yangın üzerinden siyasi rant elde etmek isteyen odakları görüyoruz. Üzülerek izliyoruz. Bugün birlik beraberlik günüdür. Biz buradan selfie çekip gitmiyoruz” dedi. Bakan Kurum sit alanını, çevre koruma bölgesi ve orman alanını imara açmadıkları gibi bu yangından sonra da ne Antalya'da ne Muğla'da ne Marmaris'te ne de Bodrum'da imara açmayacaklarını kaydetti.

BU OLAY BİTMEDEN BURADAN AYRILMAYACAĞIZ

Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise açıklamasında, “Belli noktalarda kontrol altına aldık. Onlara helikopter ve uçak binlerce arkadaşımız topyekûn bir mücadele var. Çalışan arkadaşlarımıza minnettarız. Bu yangını söndürmek için izlerini kaldırmak için yine topyekûn bir çalışma yapacağız. Böyle bir insanüstü mücadele yapılırken arkadaşlarımızın moralini bozmaya kimsenin hakkı yok. Bu afetin de kısa sürede üstesinden geleceğiz. Bütün temennimiz odur. Bu olay bitmeden buradan ayrılmayacağız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...