Tgrt Haber
20 Aralık 2021 12:53

Son dakika! İHA muhabirine rezil saldırıyı yapan Muharrem Sarıkaya kovuldu

Son dakika haberi: İhlas Haber Ajansı muhabiri Ahmet Demir'e canlı yayında saldıran Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya kovuldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in konuk olduğu yayında İHA muhabirine tokat attığı görüntülere her kesimden gelen tepkiler üzerine Sarıkaya ile HaberTürk yollarını ayırdı.

Son dakika! İHA muhabirine rezil saldırıyı yapan Muharrem Sarıkaya kovuldu
Habertürk TV,Muharrem Sarıkaya,Ahmet Demir,iha,ihlas haber ajansı

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, canlı yayında kendisine yardımcı olan İHA kameramanına saldırdı. Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yapmak için İhlas Haber Ajansı’ndan canlı yayın aracı hizmeti aldı. Kurulum bir gün önce hazırlandı. Sarıkaya yayın öncesinde İHA’nın verdiği kulaklığı kabul etmedi, kendi kulaklığını ve telefonunu kullanmak istediğini söyledi.

Röportaj canlı yayınlanırken Sarıkaya’nın rejiyi dinlediği telefonu kesildi. İHA kameramanı Ahmet Demir, hemen duruma müdahale edip arızayı gidermeye çalıştı. Ancak bu sırada, örneğine az rastlanan bir olay yaşandı. “Rezil gazeteci” Sarıkaya, kanalıyla aralarındaki sorunda hiçbir suçu olmayan Demir’i hem tokatladı hem de ittirdi.

HABERTÜRK KOVDU

Sarıkaya'nın rezil saldırısına her kesimde büyük tepki geldi. Sarıkaya sosyal medya hesabından özür dilemesine rağmen tepkiler dinmedi. Başta Basın Konseyi olmak üzere meslek örgütleri ve birçok gazeteci ile siyasetçi çirkin saldırıya tepki gösterdi. HaberTürk TV ise gerekeni yaparak İhlas Haber Ajansı muhabiri Ahmet Demir'e saldıran terbiyesiz gazeteci Muharrem Sarıkaya'yı kovdu.

AHMET DEMİR: NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM

Ferhat Ünlü ile Hafta Sonu Ana Haber programına katılan Ahmet Demir, saldırı anını anlatmıştı. Demir, “Yayın için ordaydık. İhlas Haber Ajansı olarak tüm kontrollerimizi yaptık ve tüm eksiklikleri giderdik. Yayın öncesi Muharrem beyin reji ile bağlantı kurabilmesi için telefon bağlantısının yapılması gerekiyordu. Telefon verdik bunu kullanmasını istedik ancak kendi telefonunu kullanmak istedi. Yayın esnasında telefonu şebeke sorunu yaşadı. Bundan dolayı bize sürekli yayın sırasında hareketlerde bulunuyordu. Bende kendisine yardımcı olmak için telefon ve kulaklık ile yayına gittim. Ancak kendisi o an neden bilmediğim bir şekilde o çirkin saldırıyı yaptı. O anda şoka uğradım ve ne yapacağımı şaşırdım. ” ifadelerini kullanmıştı.

“HUKUKİ MÜCADELEMİ BAŞLATACAĞIM”

Görüntülerin yayınlanmasını istemediğini belirten Ahmet Demir, “Görüntülerin yayılmasını istemiyordum. Çünkü yaşlı bir annem var. O bu videonun yayılması sonrası büyük sıkıntılar yaşadı. Telefonum ile sonra müdürümü arayarak özür dilediler. Kendisinin yapmış olduğu saldırıyı kabul etmiyorum ve hukuki mücadelemi başlatacağım” şeklinde konuşmuştu.

İHLAS MEDYA GRUBU AHMET DEMİR’İ YALNIZ BIRAKMADI

İhlas Haber Ajansı’nın kendisini yalnız bırakmadığını belirten Ahmet Demir, “Çok şanslıyım. Herkes bana destek verdi. Telefonum susmadı. Herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

İHLAS HABER AJANSI'NDAN SARIKAYA'NIN ÇİRKİN SALDIRISINA KINAMA

Muharrem Sarıkaya'nın bu çirkin saldırısı tepkilere yol açarken, İhlas Haber Ajansı da Sarıkaya için harekete geçti. İHA'dan kamuoyuna yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın canlı yayın esnasında görevini yapmakta olan İHA Muhabiri Ahmet Demir’e yönelik çirkin saldırısı, tüm kamuoyu ile birlikte bizleri de derinden üzmüştür. Gazeteci arkadaşlarımız; görevleri gereği benzer saldırılara sık sık maruz kalsalar da, son yaşanan olayın bir meslektaşımız tarafından gerçekleştirilmiş olması daha üzücü ve vahimdir."

Son dakika! İHA muhabirine rezil saldırıyı yapan Muharrem Sarıkaya kovuldu

İHA'DAN MADDİ MANEVİ TAZMİNAT DAVASI

İhlas Haber Ajansı, Ahmet Demir’e yönelik sert tavra sessiz kalmayarak Gazeteci Muharrem Sarıkaya hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacaktır.

İhlas Haber Ajansı olarak, arkadaşımıza yönelik saldırıyı gerçekleştiren Gazeteci Muharrem Sarıkaya’yı kınıyor ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz."

HABERTÜRK'TEN ÖZÜR MESAJI

Konu ile ilgili dün Habertürk’ten yapılan açıklamada, "Habertürk TV’nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in konuk olduğu canlı yayınında Ankara Temsilcimiz Muharrem Sarıkaya’nın gerçekleştirmiş olduğu kabul edilemez ve izahı olmayan davranışından ötürü İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir arkadaşımızdan, ailesinden, çalıştığı kurumdan ve tüm kamuoyundan Habertürk olarak içtenlikle özür dileriz." ifadelerine yer verildi.

SKANDAL SONRASI ÖZÜR DİLEDİ

Sarıkaya da sosyal medyada yaptığı açıklama dün şu ifadelere yer vermişti: "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ile yaptığımız canlı yayın sırasında ardı sıra tekrar eden ve yayını da sorunlu hale getiren teknik aksaklıklar sebebiyle bir an kontrolümü kaybettim ve yapmamam gereken, bana ve temsil ettiğim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum.

Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir’den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın’dan ayrı ayrı özür diledim. Bu noktada kalmayıp, bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı konuşup yaptığımın hata olduğunu belirtip özrümü her ikisine de yineledim.

Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum."

FATMA ŞAHİN'DEN REZİL OLAY SONRASI AÇIKLAMA GELDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de dün bir açıklamada bulundu. Şahin, "Habertürk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya'nın tepkisi kendisinin de dediği gibi çok yanlıştı. Zaten hemen sonrasında aramızda konuştuk ve ben de düşüncelerimi söyledim. Muharrem Sarıkaya, kendi mesajında da yazdığı gibi sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi" paylaşımında bulundu.

BASIN KONSEYİ’NDEN SALDIRIYA KINAMA GELDİ

Basın Konseyi yaptığı yazılı açıklama ile saldırının kabul edilemez olduğu belirtirken şu ifadeleri kullandı:

Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’le yaptığı röportaj sırasında, teknik aksaklığa sinirlenip, bir meslektaşına tokat atacak kadar kontrolünü kaybetmiştir. Kimse yayın stresine, canlı yayın aksaklığına sığınıp şiddet uygulayamaz. Ekranın önünde ve arkasında çalışanlar eşittir, biri diğerinden üstün değildir. Yayıncılık bir disiplin işidir. Milyonların önünde program sunuyorsanız ne olursa olsun kontrolünüzü kaybetmeyeceksiniz, emeğe saygı göstereceksiniz. Bu ayıplı hareketinin ardından özür dilemiş olsa da meslektaşını tokatlayan program sunucusunu; buna tepki göstermeyen konuğu belediye başkanını kınıyoruz. Böyle bir hareketin bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz.

"VİCDANA, AHLAKA VE İNSAN ONURUNA SIĞMAZ"

Dernek gruplarından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Muharrem Sarıkaya’nın bir basın emekçisi meslektaşımıza yaptığı vicdana, ahlaka ve insan onuruna sığmayan hareketini şiddetle kınıyoruz. Muharrem Sarıkaya’yı bugün itibari ile meslektaşımız ve ‘gazeteci’ olarak tanımıyoruz. Kameraların önünde insan hakları ve emek savunuculuğu yaparken kamera arkasında kameraman tokatlaması herkes gibi bizlerin de yüreğini sızlattı. Şiddetin her türlüsünü şiddetle reddediyor, şiddete uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz."

"VANDALLIK"

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) ise "Muharrem Sarıkaya'nın, yayın sırasında ses kontrolü yapan emekçiye tokat atması, skandaldır, vandallıktır, emek düşmanlığıdır. Muharrem Sarıkaya’ya derhal gazetecilik mesleğinden el çektirilmeli, bir daha asla görev verilmemelidir” denildi.

İHA MUHABİRİNE ÇİRKİN SALDIRININ YENİ GÖRÜNTÜLERİ

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yaptığı sırada İHA muhabiri Ahmet Demir'e tokat attı. O anların yeni görüntüleri ortaya çıkarken Sarıkaya'nın saldırı sonrası yayına devam ettiği görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...