Tgrt Haber
24 Ekim 2018 17:41

SON DAKİKA: Melih Gökçek MHP'den aday olacak iddiasına AK Parti ve Mustafa Tuna'dan AÇIKLAMALAR

SON DAKİKA: Melih Gökçek'in MHP'den Ankara adayı olacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, MHP'nin Ankara için Melih Gökçek'i aday göstereceği iddialarıyla ilgili konuştu. Peki, Melih Gökçek kimdir? Melih Gökçek kaç yaşında ve nereli? İşte Melih Gökçek'in biyografisi...

SON DAKİKA: Melih Gökçek MHP'den aday olacak iddiasına AK Parti ve Mustafa Tuna'dan AÇIKLAMALAR
melih gökçek

Son dakika! 'Melih Gökçek MHP Ankara adayı olacak' iddiası gündeme bomba gibi düştü. Seçime kendi adaylarıyla girecek olan MHP'de başkan adayı belirleme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Mart 2019 seçimlerinde MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Melih Gökçek'in adının geçtiği öğrenildi. MHP kaynakları tarafından, "Henüz bir görüşme olmadı, muhtemelen bir teklif götürülecektir" bilgisi verildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, MHP'nin Ankara için Melih Gökçek'i aday göstereceği iddialarıyla ilgili konuştu. ​Peki, Melih Gökçek kimdir? Melih Gökçek kaç yaşında ve nereli? İşte Melih Gökçek'in biyografisi...

AK PARTİ'DEN MELİH GÖKÇEK AÇIKLAMASI

AK Partili Özhaseki, "Melih Gökçek bey ile görüştüm. 'Bana yapılmış resmi bir teklif yok. Ben AK Partiliyim' dedi. Melih Gökçek bey bir ekoldur. Kimse emeklerini inkar edemez." dedi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA TUNA'DAN MELİH GÖKÇEK AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, kentteki bir camide cenaze namazına katıldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Tuna, gazetecilerin Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için MHP'den aday olacağı ile ilgili söylentileri hatırlatması üzerine şu cevabı verdi: 
"Kamuoyunun tartışmasına ben ne diyeyim? Benim ne demem lazım? Ben Melih Gökçek değilim. Ben MHP değilim. Bunların yetkili organlarından değilim. Benim ne söylemem lazım?" 

MHP'NİN ANKARA İÇİN ADAYI MELİH GÖKÇEK Mİ? 

MHP, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin dün partisinin grup toplantısında yerel seçimlerde AK Parti ile ittifak olmayacağını belirtmesinin ardından İstanbul'dan aday çıkaracaklarını duyurmuştu. Seçime kendi adaylarıyla girecek olan MHP'de başkan adayı belirleme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Mart 2019 seçimlerinde MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Melih Gökçek'in adının geçtiği öğrenildi. MHP kaynakları tarafından, "Henüz bir görüşme olmadı, muhtemelen bir teklif götürülecektir" bilgisi verildi. 

GÖKÇEK'İN SAATLER ÖNCE YAPTIĞI PAYLAŞIM GÜNDEM OLDU

Yerel seçimlerde AK Parti ile ittifak yapmayacağını açıklayan MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Melih Gökçek'i aday göstereceği iddiası siyaset arenasında bomba etkisi uyandırdı. İddialar hakkında herhangi bir açıklama yapmayan Melih Gökçek ise 17 saat önce attığı tweette AKP/MHP ittifakının bozulmaması çağrısında bulunmuştu.

"İŞBİRLİKÇİLERİN OYUNUNU BOZALIM"

Gökçek mesajında şu ifadelere yer vermişti: "Yerel yönetim seçimlerinde Ak Parti/MHP seçim ittifakının bozulmasına kimler seviniyor? Sevinenlere bakın. Yorumu rahat yapabilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde ittifak başarı getirmişti. Yerel seçim ittifakını yapalım, küresel ve yerli işbirlikçilerin oyununu bozalım."

İşte Melih Gökçek'in o paylaşımı;

SON DAKİKA: Melih Gökçek MHP'den aday olacak iddiasına AK Parti ve Mustafa Tuna'dan AÇIKLAMALAR

MHP'Lİ ENGİNYURT: GÖKÇEK EĞER ADAY OLURSA KABULÜMÜZDÜR, OLMASA DA SAYGIYLA KARŞILANIR

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Melih Gökçek'e teklif götüreceğine ilişkin bir soruyu cevapladı. Cemal Enginyurt MHP olarak siyaset yapan herkese kapılarının açık olduğunu kaydederek, "MHP olarak vatanını, devletini, bayrağını, ülkesini seven her toplumun ferdine MHP'nin kapısının sonuna kadar açık olduğunu liderimiz Bahçeli açıkça ilan etmişti. Melih Gökçek de bu ülkeye ve özellikle Ankara'ya 25 yıl hizmet etmiş bir siyasetçidir. Eğer aday olursa kabulümüzdür, olmasa da saygıyla karşılanır. Sadece Gökçek değil Türkiye'de siyaset yapmak isteyen herkese açık MHP'nin kapısı. AK Parti bu ülkede bizim asla siyasi düşman olarak görmek istemediğimiz bir hareket.AK Parti'de  siyaset yapan insanlar bu ülkeye hizmet etme aşkıyla dolu olduğuna inandığımız insanlar. Yanlış yaptıklarında yanlışlarını acımasızca eleştirdiğimiz insanlar. AK Parti veya CHP'lli olması MHP'nin kapısının kapalı olduğu anlamına gelemez” diye konuştu. 

'31 MART AKŞAMI İNŞALLAH TÜRK MİLLETİ HERKESE LAYIK ODUĞUNU GÖSTERECEK'

Cemal Enginyurt, ittifak tartışmalarına ilişkin bir soruyu da şöyle yanıtladı:

"MHP Genel Başkanı 24 Haziran seçimlerinden önce de sonra da Cumhur İttifakı'nın 2023 yılına kadar süreceğini ifade etti. Yerelde bir ittifak kurulması düşüncesi hasıl oldu. Bunun da sebebi; olur ya seçimlerde MHP ile AK Parti yüzde 50'nin altına düşerse muhalefet partileri acaba meşruiyet  sorunu tartışması başlatır mı ya da Türkiye'de başkanlık sistemi oylandı, halk buna destek vermedi gibi tartışma başlatır mı diye Sayın Bahçeli hassasiyetle  bunun üzerinde durdu. Ama AK Partili arkadaşlarımız özellikle Ömer Çelik, Numan Kurtulmuş ve Hayati Yazıcı  'MHP olmadan biz her yeri alıyoruz. Birinci parti olduğumuz yerlerde ittifaka gerek yok' dediler. Bu saygıyla karşılanacak bir düşüncedir. 31 Mart akşamı inşallah Türk milleti herkese layık olduğunu gösterecek diye inanıyorum."

MELİH GÖKÇEK, BURSA'DA CENAZEYE KATILDI

Bursa'da Ulu Camii bahçesinde yıllardır tespih satan, çevresinde 'Tespih Baba' olarak anılan Hüseyin Kocaman, yaşlılığa bağlı sebeplerden sabaha karşı yaşamını yitirdi. Doğum gününde ölen Kocaman için Ulu Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek ile kendisi ile aynı dönemde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Recep Altepe de katıldı. Gökçek'in Kocaman ile yıllar öncesine dayanan tanışıklığı olduğu öğrenildi. 

Gökçek, cenaze namazının ardından aracına giderken, gazetecilerin, MHP'nin, 2019 yerel seçimlerinde kendisini Ankara'dan aday göstereceği iddiasına ilişkin soruya cevap vermedi.

Kocaman'ın cenazesi, aile kabristanlığında defnedildi. 

MELİH GÖKÇEK KİMDİR? 

MHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MHP'den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı konuşulan Melih Gökçek kimdir? Melih Gökçek kaç yaşında?

MELİH GÖKÇEK KAÇ YAŞINDA?

Melih Gökçek, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep'te tamamlamasının ardından 1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde yükseköğrenimine başladı. Siyasal Bilimler Fakültesi'nin yanı sıra, Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu'nu bitiren Gökçek, eğitiminin ardından Parlamento muhabirliği yapmaya başladı ve aynı zamanda Çalışma Bakanlığında Özel Kalem Müdür muavinliği görevini yürüttü.

MELİH GÖKÇEK'İN BAŞARILARI

Askerlik görevini Kıbrıs Güzelyurt'ta tamamlayan Gökçek, 1984 yılında Anavatan Partisinden Keçiören Belediye Başkanı oldu. Keçiören Başkanlığı sırasında ANAP'ın Türkiye'deki belediye başkanları arasında yaptığı araştırmada en başarılı başkan seçildi. Bu dönemde spora yaptığı katkılar nedeniyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün "Ömür Boyu Spor Sahalarına Giriş Kartı" ödülünü ve Ankara Muhtarlar Derneğinin "Yılın Belediye Başkanı" ödülünü almaya hak kazandı. 1987'den 1994 yılına kadar Keçiörengücü Spor Kulübü'nün başkanlığını yürüttü. 1989'da ikinci kez Keçiören BelediyeBaşkanlığını kazanamayınca bu tarihten itibaren Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü yaptı.

MELİH GÖKÇEK'İN SİYASİ GEÇMİŞİ

Melih Gökçek, 1991'de ANAP'tan ayrılarak Refah Partisi'ne geçti. 1991 genel seçimlerinde RP listesinden 19. dönem Ankara Milletvekili seçildi. Bu dönemde Anayasa Komisyonu üyeliği ve meclis araştırma komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu. Milletvekilli devem ettiği 1994 yılında RP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. RP'nin kapatılması üzerine Fazilet Partisi'ne geçti.

MELİH GÖKÇEK'İN AK PARTİ GEÇMİŞİ

Fazilet Partisi'nden girdiği 1999 yılı belediye seçimlerinde ikinci kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmaya hak kazandı. 2002 yılında Demokrat Parti'ye geçti. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı ve üçüncü kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Gökçek, 2009 yerel seçimlerinde aynı partiden dördüncü kez büyükşehir belediye başkanı seçilme şansını yakaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...