Tgrt Haber
18 May 2022 14:58 - Güncelleme : 18 May 2022 17:17

Son dakika! MİT buldu, SİHA'lar vurdu: Çok sayıda PKK'lı terörist etkisiz halde

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Öte yandan Gara bölgesinde tespit edilen teröristlere yönelik TSK ve MİT iş birliğinde düzenlenen operasyonda, 3 terörist daha SİHA'larla öldürüldü.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! MİT buldu, SİHA'lar vurdu: Çok sayıda PKK'lı terörist etkisiz halde
terörist,pkk

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı bölgesinde düzenlenen operasyonla terör örgütü PKK/YPG'ye bir darbe daha vurulduğunu duyurdu.

MSB'den yapılan açıklamada, teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit verilmediği belirtildi. Açıklamada, Barış Pınarı bölgesine taciz ateşi açan 4 PKK/YPG'li teröristin, komandoların başarılı müdahalesi ile etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

3 TERÖRİST DAHA SİHA'LARLA ETKİSİZ

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı terörist, TSK ve MİT iş birliğinde düzenlenen operasyonla öldürüldü. MSB'den yapılan açıklamada, "Irak’ın kuzeyindeki terör inlerini yerle bir etmeye devam ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Millî İstihbarat Teşkilatının koordineli çalışması sonucu Gara bölgesinde tespit edilen 3 PKK’lı terörist SİHA'larımız tarafından etkisiz hâle getirildi" denildi.

YILBAŞINDAN BU YANA 31 TERÖRİST TESLİM OLDU

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları sonucunda PKK'dan kaçan bir örgüt mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, teslim olan örgüt mensubunun 1993'te terör örgütüne katıldığı, Irak'ta faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Sürdürülen ikna çalışmaları sonucunda 1 Ocak 2022'den itibaren teslim olan örgüt mensubu sayısı 31'e yükseldi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...