Tgrt Haber
24 May 2022 19:16 - Güncelleme : 24 May 2022 19:55

Son dakika! Sınırda hareketlilik: Pençe-Kilit operasyonunda hava harekatı sürüyor

Son dakika haberi: Mehmetçik teröristlerin inlerine girmeye devam ediyor. Pençe-Kilit operasyonunda 5 askerin şehit olmasının ardından sınır bölgesinde hava hareketliliği gün boyunca sürdü.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
Fotoğraf (İHA)
Pençe-Kilit,PKK,Irak,Hulusi Akar
Fotoğraf (İHA)

Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarını yerle bir etmek için başlatılan Pençe-Kilit operasyonlarından acı haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı'nın, 4 askerimizin çıkan sıcak çatışmada şehit olduğunu, 3'ünün de yaralandığını duyurmasının ardından 2 askerin daha hastanede kurtarılamayarak şehit olduğu bildirilmişti.

HULUSİ AKAR BÖLGEDE

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonunda çıkan çatışmada 5 askerin şehit olduğu açıklarken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile temaslarda bulunmak üzere sınır hattına geldi.

Bakan Akar’ın temasları devam ederken, sınır hattında ise hava hareketliliği gün boyu durmadan devam etti.

TERÖRİSTLER MAĞARADA KISTIRILDI

Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı hazırlığında olan 7 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hâle getirildiği açıklandı. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde komandoların, bir grup teröristi mağarada sıkıştırdığı öğrenildi.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...