Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Eylül 2021 16:09

Son dakika! Türk Hava Kurumu Başkanı Cenap Aşcı istifa etti

Son dakika haberi: Son dönemde orman yangınlarıyla Türkiye gündemini en çok meşgul eden konuların başında gelen Türk Hava Kurumu’ndan istifa haberi geldi. Yangınların başladığı gün düğünde olduğunu açıklayan Cenap Aşcı, vatandaşlar tarafından çok sert eleştirilmişti. Yaklaşık 3 yıl önce kurumu yönetmek üzere atanan Cenap Aşcı istifa etti.

Son dakika! Türk Hava Kurumu Başkanı Cenap Aşcı istifa etti
Son dakika,THK,İstifa,Türk Hava Kurumu,Orman,Yangın

Türkiye'nin farklı noktalarında orman yangınları çıkmasının ardından Türk Hava Kurumu'nun yangın söndürme uçaklarıyla ilgili tartışmalar, kamuoyunda geniş yer buldu. Uçakların bakımsızlığı nedeniyle kullanılamaması, yangınlara müdahalede yetersiz kalındığı yönünde tartışmaları alevlendirdi.

UÇAKLARIN HAVALANMASI İÇİN 4 MİLYON DOLAR LAZIM

Türk Hava Kurumu'nda Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ise, eleştirilere "6 uçağın ayağa kalkması için gereken para 4 milyon dolar. Bu parayı herkes verebilir." diye yanıt vermişti. Aradan geçen sürenin ardından THK kayyumu Cenap Aşçı, görevden ayrılma kararı aldı ve Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

"LİNÇ KAMPANYASINA MARUZ KALDIM"

Dilekçede 16 Ekim 2019 tarihinde Adnan Zengin ve Abdullah Kaya ile birlikte THK Kayyumu olarak atandığını hatırlatan Aşçı, son dönemde meydana gelen orman yangınlarında THK'nın ve kendisinin linç kampanyasına maruz kaldığını söyledi. THK Kayyumluk görevindeyken yaptığı çalışmaları dilekçede aktarırken, "etik kurallar ve geleneklerimiz de dikkate alınarak kayyumlık görevimden çekilmek istediğimi bildiririm" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...