Tgrt Haber
08 Temmuz 2018 19:09 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

SONDAKİKA. Tekirdağ Çorlu'da Tren Kazası oldu! Ölenler Var Mı? Kaç Yaralı Var? Çorlu kaza Ölenlerin isimleri

Son Dakika haberi: Tekirdağ Çorlu'da Tren Kazası Oldu! Ölenler Var Mı? Kaç yaralı var? Ölenlerin isimleri belli mi? Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Sarılar köyü yakınlarında yolcu treni, vagonlarından bir kısmının raydan çıkması sonucu devrildi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş, "İlk belirlemelere göre, 10 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi yaralandı." dedi.

SONDAKİKA. Tekirdağ Çorlu'da Tren Kazası oldu! Ölenler Var Mı? Kaç Yaralı Var? Çorlu kaza Ölenlerin isimleri
tekirdağ,çorlu,tren kazası,son dakika,son dakika haberi,tren kzasında ölenler var mı,yaralılar var mı,ölenlerin isimleri belli mi,çorlu kaza ölenlerin isimleri,

Çorlu'dan Sondakika haberi geldi Tekirdağ Çorlu'da tren kazası oldu! Ölenler var mı? Kaç yaralı var? Ölenlerin isimleri belli mi? Alınan bilgiye göre, 08 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 trenin Balabanlı-Çorlu arası Km 162'de seyri esnasında, saat 17.00 sıralarında dizide bulunan 5 vagonun raydan çıkması sonucu devrildi. 

"10 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi de yaralandı"

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Sarılar köyü yakınlarındaki tren kazasında ilk belirlemelere göre, 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralıların İstanbul ve Tekirdağ'daki hastanelere sevkinin havadan ve karadan sürdüğünü belirtti.

Olay yerinde 100'e yakın ambulansın görev yaptığını aktaran Gümüş, "İlk belirlemelere göre, 10 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi ise yaralandı. Olayla ilgili çalışmalarımız sürüyor." dedi. 

Erdoğan kaza hakkında bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıkması neticesinde yaşanan kaza hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı telefonla aradı. 

Kaza hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elim hadisede hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.  

"Tahliye için ilgili tüm birimler seferber edildi"
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tekirdağ'daki tren kazasına ilişkin olarak "Tahliye için ilgili tüm birimler seferber edildi." açıklamasında bulundu.

"Tahliye için ilgili tüm birimler seferber edildi"
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tekirdağ'daki tren kazası nedeniyle ilgili tüm birimlerin tahliye işlemleri için seferber edildiğini bildirdi. 

Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Tekirdağ'daki tren kaz

asıyla ilgili açıklamada bulundu.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Kalın, "Tahliye için ilgili tüm birimler seferber edildi." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım kaza hakkında bilgi aldı
Başbakan Binali Yıldırım, tren kazasıyla ilgili Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'dan bilgi aldı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana geldiği belirtildi.

Yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşların olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise başsağlığı diliyoruz. Sayın Başbakanımız, kazanın ardından bölgeye giden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile telefonla görüşerek olay hakkında bilgi aldı. Gelişmeler anbean takip edilmektedir." 

Sağlık Bakanı Demircan Tekirdağ'a gidiyor

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, tren kazasının meydana geldiği bölgede incelemelerde bulunmak üzere Tekirdağ'a gidiyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, özel bir uçakla Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine gidecek Demircan, daha sonra helikopterle kaza bölgesine geçecek.

Burada incelemelerde bulunacak Demircan'ın, daha sonra olaya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Bakan Demircan'a, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş de eşlik ediyor. 

Türk Kızılayı bölgeye 304 ünite kan gönderdi
Türk Kızılayı tarafından, Tekirdağ'daki tren kazasında yaralananlar için bölgeye ilk etapta 304 ünite kan gönderildiği ve ihtiyaçları karşılamak üzere tedbirler alındığı belirtildi.  

Ulaştırma Bakanlığından Açıklama

Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Aşırı yağışlar nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması dolayısıyla meydana geldiği tespit edildi." denildi.

Tekirdağ Valisinden açıklama

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Çok sayıda yaralı var, arazi çamurlu, bölgeye araçlar giremiyor, paletli araçlar sevk ediyoruz. Yaralılarımızın büyük kısmını bölgeden tahliye ettik, ölüler var, şu an bir rakam veremiyorum. Aşırı yağışlardan kaynaklanan bir kaza olduğu yönünde bilgiler var. Bakanlık bu konuda kısa süre sonra bir açıklama yapacak." dedi.

Çorlu kazada Ölenlerin isimleri henüz açıklanmadı... 

Tren kazasıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi

Başbakanlık tarafından, Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...