Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ağustos 2021 13:09

Manavgat'ta ölüm kalım savaşı: Söndürme ekiplerinin o anları anbean kaydedildi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde günlerdir devam eden orman yangınları dün kontrol altına alınırken yangın söndürme çalışmalarında görev alan ekiplerin yaşadığı dehşet dolu dakikalar da ortaya çıktı. Görevlilerin ölümle burun buruna geldiği anlar, cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Manavgat'ta ölüm kalım savaşı: Söndürme ekiplerinin o anları anbean kaydedildi
antalya,,managat,,yangın,,orman yangını,,itfaiye,

Antalya'nın Manvgat ilçesinde, 10 gündür devam eden orman yangınları, dün akşam saatlerinde tamamen kontrol altına alındı ancak söndürme çalışmalarından yürek sızlatan görüntüler gelmeye devam ediyor. Çalışmalar esnasında Kızıldağ'da alevlerin arasında kalan ekiplerin de ölümle burun burunla geldiği anlar, sosyal medyada paylaşılarak gündeme oturdu. Cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntüler, yangın söndürme işçilerinin kendi canlarını hiçe sayarak alevler nasıl mücadele ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

BEKLENEN MÜJDE DÜN AKŞAM GELDİ

Antalya'nın başta Manavgat olmak üzere Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde 10 gündür devam eden yangın hakkında açıklamada bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün itibariyle alevlerin tamamen kontrol altına alındığı müjdesini verdi. Manavgat'ta 28 Temmuz'da, Gündoğmuş'ta ise 30 Temmuz'da başlayan yangınların ekiplerin yoğun çaba ve mücadeleleri ile kontrol altına alındığını belirten Bakan Pakdemirli'nin bu açıklamasının ardından o mücadeleyi gözler önüne seren bir video ortaya çıktı.

FACİADAN KIL PAYI DÖNÜLDÜ

geçtiğimiz Cuma gecesi söndürme ekiplerinin arazözle alevlerin arasında kaldığı anları yansıtan görüntülerde, orman işletme müdürlüğüne bağlı ekiplerin etrafını bir anda saran alevler, arazöz içindeki ormancıların soğukkanlılığı ve telsizle yönlendirilmeleri sayesinde faciaya neden olmadı. Yaşananların cep telefonu kamerasıyla kaydedildiği anlarda, arazözde bulunan ekibin yaklaşık 100 metre ilerisindeki başka bir arazöz, etrafı saran ateş çemberi ve telsizle yönlendirilmeleri kayda girdi. Telsizden yapılan 'Panik yapmayın, yavaş yavaş geri gidin' anonslarıyla bölgeden ayrılan arazöz, merkez ekiplerinin yönlendirmesi ve soğukkanlılık sayesinde faciadan kıl payı döndü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...