Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Mart 2017 16:48

Sorgun: Yurt dışı oy kullanımı 3 günde 3 kat arttı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, "Geçtiğimiz 1 Kasım genel seçimlerine kıyasla yurt dışında 3 gün içerisinde 3 katına yakın oy kullanılmıştır." dedi.

Sorgun: Yurt dışı oy kullanımı 3 günde 3 kat arttı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun,yurtdışındaki seçmenler,

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, 1 Kasım 2016 genel seçimleri ile kıyaslandığında yurt dışında 3 gün içerisinde 3 katına yakın oy kullanıldığını belirterek, "Bu da gösteriyor ki bizim insanımıza zorla, baskıyla bir şey yaptırılmaya kalkınca bu ters teper." dedi.

AA muhabirine konuşan Sorgun, yurt dışında 2 milyon 800 binin üzerinde seçmenin olduğunu hatırlatarak, 57 ülke, 120 temsilcilik ve 31 kapıda oy kullanıldığını söyledi.

1 Kasım 2016 genel seçimleri ile kıyaslandığında yurt dışında 3 gün içerisinde 3 katına yakın oy kullanıldığını bildiren Sorgun, "Bu da gösteriyor ki bizim insanımıza zorla, baskıyla bir şey yaptırılmaya kalkınca bu ters teper." diye konuştu.

"Bu, ülkeye bağlılık, demokrasiye inançtır"

Yurt dışındaki seçmene teşekkür eden Sorgun, seçmenin bu ilgisini aidiyet, ülkeye bağlılık ve demokrasiye inanç olarak yorumladı. Sorgun, yurt dışında oy kullanım oranındaki bu artışta, oy kullanımının kolaylaştırılmasının yanı sıra Türkiye'ye karşı takınılan menfi tavrın da etkisine işaret etti.

Tüm seçmenlerin sandığa gitmesini isteyen Sorgun, "Bu topraklara, demokrasiye, hukuka, sandığa aidiyeti yüksek derecede tutmalarını arzu ediyoruz. Bunun da doğru algılandığını umuyoruz. Vatandaşlarımızın kanaatinin 'evet' olarak yansımasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

Sorgun, yurt dışında sandıklarda herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadıklarını da ifade etti.

Anket sonuçlarına göre yeni stratejiler

Sürekli sahada halk oylamasına ilişkin anketler yaptıklarını kaydeden Sorgun, "evet"lerin önde olduğunu bildirdi.

"Evet" oylarının önde olmasının kendilerini rehavete sevk etmeyeceğini belirten Sorgun, şöyle devam etti:

"Bizim prensibimiz şu; çalışarak, gayret edilerek kazanılmayacak hiçbir seçim yok, ihmal ederek, tembellik ederek kaybedilmeyecek hiçbir seçim yok. Sahada çok canlı bir seçmen kitlesi var. Başbakanımız başta olmak üzere, teşkilatımız, bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, herkes sahada. Sahada çalıştıkça, oranların da heyecanın da yükseldiğini müşahede ediyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...