Tgrt Haber
22 Nisan 2022 08:33 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 09:14

Sosyal medya düzenlemesinde son viraja girildi: Taslak metin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu

AK Parti’nin uzun bir süredir üzerinden çalıştığı sosyal medya düzenlemesinde son viraja girildi. 60 maddeden oluşan taslak metnin sunumu yapıldı. Düzenlemenin kısa bir süre içinde yasalaşması bekleniyor. İşte sosyal medya düzenlemesinin detayları...

Sosyal medya düzenlemesinde son viraja girildi: Taslak metin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu

AK Parti’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı, sosyal medya düzenlemesinden son viraja gelindi. 60 maddeden oluşan yasa teklifinin taslak metni tamamlandı. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında partililere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a üç bölümden oluşması öngörülen 60 maddelik taslak metnin sunumu yapıldı.

İFTAR YEMEĞİNDE GÜNDEME GELDİ

MHP lideri Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir araya geldiği iftarda da bu düzenlemenin gündeme geldiği belirtiliyor. AK Parti ve MHP’li kurmayların düzenlemeyi önümüzdeki hafta değerlendirmesi bekleniyor.

EN ÖNEMLİ İKİ MADDE

Taslak metinde üstünden durulan en önemli maddelerden ikisi "yalan haber" ve "dezenformasyonla" mücadele. Bu maddelerin üstünde çok durulduğu öngörülen düzenlemede, özel hayatın dokunulmazlığına ve kişisel verilerin korunmasına yönelik önemli ve kritik maddeler yer alıyor.

YALAN HABERLERE CEZAİ YAPTIRIM

Yalan haber tanımlamasının da yapıldığı düzenlemeyle, sosyal medyada yalan ve yanıltıcı haberleri yayanlara cezai yaptırım uygulanması söz konusu olabilecek. Sosyal medya şirketlerinin temsilcilerinin 'gerçek' kişi olması sağlanacak. Düzenlemeyle internet medyasının da yasal altyapıya kavuşturulması öngörülüyor. Kanun teklifinin kısa süre içerisinde Meclis Başkanlığına sunulması planlanıyor.

Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...