Tgrt Haber
09 Aralık 2019 05:18

Soykırım yalanına belgelerle cevap

Cumhurbaşkanlığı, sözde ermeni soykırımı iddialarıyla Türkiye aleyhine yürütülen saldırılara karşı yeni bir web sitesi kurdu.

Soykırım yalanına belgelerle cevap
sözde ermeni soykırımı,soykırım

Tarihsel bilgi ve verileri uluslararası arenaya taşımak için “1915.gov.tr” isimli internet sitesini hayata geçiren Cumhurbaşkanlığı, Ermeni soykırımı iftiralarına bu site üzerinden cevap verecek. Web sitesinde 1915 olayları detaylı şekilde anlatılırken; barışı yeniden inşa etmenin önemine vurgu yapılıyor.  Web sitesinde ayrıca, 1970’lerde ve 1980’lerde Ermeni teröristleri tarafından yapılan saldırılar da belgeleriyle ortaya konuyor. Şehit ettikleri 31 Türk diplomatın ve aile üyelerinin listesi ile ASALA terör örgütünün yaptığı katliamları anlatan gazete kupürleri de bulunuyor. Web sitesinde yer alan sorular kısmında da 1915 tarihinde neler olduğu, soykırım ve tehcir ile ilgili merak edilen dokuz soru da cevaplandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...