Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Haziran 2021 13:14

Bakan Soylu'nun SBK'nın uçağını kullandığı iddiasına açıklama

İçişleri Bakanlığı’ndan Bakan Süleyman Soylu’nun SBK Holding sahibinin özel uçağını kullandığına ilişkin iddiaya cevap geldi. Açıklamada, “Gerek uçak talebi gerekse hizmetin karşılığı olan ödemenin yapılması sırasında temas edilen tek kurum, Söğüt Havacılık A.Ş'dir" denildi.

Bakan Soylu'nun SBK'nın uçağını kullandığı iddiasına açıklama
Süleyman Soylu,İçişleri Bakanlığı

İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Bakan Süleyman Soylu’ya iddiaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Bir gazetede yer alan “SBK uçağı kimleri uçurdu?” başlıklı haberlerin iftira olduğu belirtildi.

"BELGE İÇERMEYEN İFTİRALAR"

Haberde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, halen kaçak olan SBK Holding'in sahibinin özel uçağını özellikle seçim döneminde neredeyse özel taksisi gibi kullandığı iddiası vardı.Belge ve somut olayı içermeye iftiralar olduğu, bu suretle kamuoyu nezdinde olumsuz bir algı oluşturulması gayreti içine girildiği belirtildi.

Uçak kiralama olayının, 2017'de Ankara'daki bir sivil havacılık şirketinden ücreti mukabilinde yapılmış bir işlem olduğu, seçim yasakları sebebiyle 16 Nisan 2017 anayasa referandumu çalışmaları sırasında son bir haftada, İçişleri Bakanlığına ait uçak ve helikopterler olmasına rağmen siyasi etik gereği bu araçların kullanılmadığı belirtildi.

BEDELİ BAKAN SOYLU KARŞILIYOR

Açıklamada, Seçim çalışmalarında daha önce de zaman zaman yapıldığı gibi, bedeli bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından karşılanmak suretiyle, en uygun fiyatı veren Söğüt Havacılık A.Ş. adlı ticari işletmeden uçak kiralama yoluna gidilmiştir." ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...