Tgrt Haber
18 Ocak 2019 08:59

Sözcü'nün tiraj yalanı

Bir haftadır yayın grubumuz hakkında çirkin yayınlar yapan Sözcü gazetesi ‘uyduruk malzeme’ kalmayınca tiraj yalanına sarıldı.

Sözcü'nün tiraj yalanı
sözcü,tiraj yalanı,türkiye gazetesi tirajı

Gazetenin müfteri yazarı Aytunç Erkin “Türkiye gazetesi günde 8 bin satıp tirajını 127 bin gösteriyor. Haksız yere ilan parası alıyor” diye yazdı. Oysa Türkiye’de satış rakamları en net olan gazete Türkiye.

KAYITLAR ORTADA
Türk basınını abonelik sistemiyle tanıştıran Türkiye gazetesi... Baskı merkezlerinde basılan gazeteler, Turkuvaz Dağıtım üzerinden baş bayilere gidiyor. Bürolarımız gazeteleri teslim alıp okurlarına ulaştırıyor. Yani tirajımız Turkuvaz Dağıtım’ın kayıtlarıyla sabit. Her bir okurun adı ve adresi gün gibi belli. Sözcü’nün müfteri yazarı, Türkiye’nin de kendi gazeteleri gibi bedava dağıtıldığını sanıyor. Sözcü, rakamları çarpıtacağım derken eli ayağına dolaşıyor.

İŞTE GERÇEK RAKAMLAR
Aytunç Erkin’ın taşra baskısındaki ve internet sitesindeki yazısında “Türkiye gazetesi günde 8 bin satıyor, 127 bin gösteriyor” diye yazdı. Şehir baskısında ise rakam 135 bine çıkarıldı. Yanlış rakamlar veren yazar, saatler içinde tiraja 8 bin ekleme yaptı. Gazetemizin haftalık ortalama satışı 132 bin 870. Sözcü’nün ise 251 bin 476... Sözcü’nün çirkin yayınları tirajlarını da olumsuz etkiledi. Gazetesinin tirajında son bir haftada 14 bin 261 düşüş yaşandı.

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...