Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 11:03

Sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini için tarih belli oldu! MEBBİS Sözleşmeli öğretmen iller arası atama başvurusu

Sözleşmeli öğretmen ataması için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sözleşmeli öğretmen ataması için süreç devam ederken evli olan adaylar ''Sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini ne zaman yapılacak? Sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini şartları nelerdir? MEBBİS Sözleşmeli öğretmen iller arası atama başvurusu nasıl yapılır?'' sorularına yanıt arıyor.

Sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini için tarih belli oldu! MEBBİS Sözleşmeli öğretmen iller arası atama başvurusu
sözleşmeli öğretmen,MEB,öğretmen

Sözleşmeli öğretmen atama takviminde yapılan değişikliğe göre tercihler öne çekildi. Milli Eğitim Bakanlığı resmi eğitim kurumlarında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapacak adaylar tercih süreci için gün sayarken eş durumunda tayin işlemleri için hazırlanıyor. Peki sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini nasıl yapılır?  

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN EŞ DURUMU TAYİNİ NE ZAMAN 2021?  

Sözleşmeli öğretmen ataması süreci devam ediyor. Sözleşmeli öğretmen atama takvimi değişikliğine göre tercihler 29 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sözleşmeli öğretmen atama yerleştirme sonuçları ise 3 Eylül 2021 tarihinde netlik kazanacak. MEB bünyesinde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan eşlerin aile birlikteliğine bağlı iller arası yer değiştirme hakkı bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre her ikisi de sözleşmeli olarak görev yapan öğretmen eşler, aile birlikteliğine bağlı olarak iller arası yer değiştirme başvuru işlemlerini 3 Eylül ve 9 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Atamalar 10 Eylül 2021'de sonuçlanacak.  

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN!

Sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini için tarih belli oldu! MEBBİS Sözleşmeli öğretmen iller arası atama başvurusu

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN EŞ DURUMU TAYİN ŞARTLARI 2021 

Sözleşmeli öğretmen eş durumu tayin şartları adayların gündemini meşgul ediyor. Sözleşmeli öğretmen olarak atanırken eş durumunda yararlanmak isteyenler için MEB açıklama yaptı. İşte adım adım sözleşmeli öğretmen eş durumu tayin şartları:  

  • Yer değiştirme başvuruları belirtilen tarihler aralığında MEBBİS üzerinden Başvuru İşlemleri kısmından yapılacak, 
  • Atama sonuçları adayların MEBBİS'te kayıtlı cep telefonu numaralarına kısa mesaj yoluyla bildirilecek, 
  • MEB resmî eğitim kurumlarında sözleşmeli olarak farklı illerde görev yapan öğretmen eşler başvuru yapabilecek, 
  • Başvuruda bulunabilmek için yer değiştirme işlemlerinin sonuçlanacağı 10 Eylül 2021 tarihi itibarıyla MEB resmî eğitim kurumlarında en az bir yıl sözleşmeli öğretmen olarak görev yapılmış olması gerekir, 
  • Eşlerden birinin 10 Eylül 2021 tarihi itibarıyla üç yıllık çalışma süresini tamamlayarak öğretmen kadrosuna atanacak olması durumunda her iki eş de bu kapsamda başvuru yapamayacak, 
  • Her iki eşin de başvuruda bulunması gerekir. Eşlerden birinin başvuruda bulunmaması halinde diğer eşin başvurusu dikkate alınmaz, 
  • Eşlerden birinin 10 Eylül 2021 tarihi itibarıyla en az bir yıllık çalışma süresini doldurmamışsa, bir yıllık çalışma süresini tamamlayan diğer eş başvuruda bulunabilecektir. 
  • Askerlik ve doğum sonrası izin nedenlerine bağlı olarak sözleşmesi feshedilen öğretmenlerden 30 Eylül 2021 tarihine kadar görevine başlayacağını belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla bu kapsamda yer değiştirme başvurusunda bulunabilir. Yer değişikliği yapılanlardan en geç 4 Ekim 2021 tarihine kadar görevine başlamayanların atamaları iptal edilecek, 
  • Bir yıllık çalışma süresinin hesabında çeşitli nedenlerle (doğum, askerlik v.b) sözleşmenin feshedildiği süreler dikkate alınmaz, 
  • Başvurular sırasıyla okul,kurum/ilçe/il millî eğitim müdürlüklerince incelenecek ve uygun olan başvurular MEBBİS üzerinden onaylanacak, uygun olmayan başvurular ise gerekçesi belirtilmek suretiyle reddedilecek, 
  • MEBBİS dışında yapılan başvurular dikkate alınmaz,
  • Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerin kararnameleri görev yaptıkları il ile yer değişikliğinin gerçekleştiği ile sistem üzerinden iletilecek. 

ÖĞRETMEN ATAMA TERCİHLERİ NE ZAMAN 2021?

1 Eylül 6 Eylül tarihleri arasında alınması planlanan sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri 29 Ağustos 2 Eylül tarihleri olarak değiştirildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer atama sonuçlarının 3 Eylül 2021’de açıklanacağını belirtti. Tercih yapılacak alanların ise ya aynı hafta içerisinde ya da 1 hafta önceden açıklanacağı tahmin ediliyor.

Sözleşmeli öğretmenlik atama takvimi:

  • Sözlü sınavların yapılması: 17 Mayıs 13 Haziran
  • Karantina nedeniyle sözlü sınava katılamayanların başvuruları: 17 Mayıs 25 Haziran
  • Sözlü sınav sonuçlarının ilanı: 8 Temmuz 2021
  • İtirazların alınması: 12 16 Temmuz 2021
  • Atama tercihlerinin alınması: 29 Ağustos 2 Eylül 2021
  • Atama sonuçlarının açıklanması: 3 Eylül 2021

Ataması yapılan öğretmenler eylül ayı itibariyle yeni görev yerlerinde çalışmaya başlayabilecek.

Sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı mı? Sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini ne zaman yapılacak? Sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini şartları nelerdir? sorularını cevapladık. Siz de sözleşmeli öğretmen eş durumu tayin hakkı ile ilgili sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...