Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Temmuz 2014 17:02

Spor salonundaki ölüme 'ilaçlar' neden olmuş

İzmir'in Bornova ilçesinde spor salonunda fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Çağlar Çam'ın (29) otopsi raporunda, kas yapması ve yağ yakması için aldığı ilaçlar nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Spor salonundaki ölüme 'ilaçlar' neden olmuş
izmir, bornova, spor salonu, çağlar çam, kalp krizi, otopsi raporu

Bornova ilçesinde spor salonunda fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Çağlar Çam'ın (29) otopsi raporunda, kas yapması ve yağ yakması için aldığı ilaçlar nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda ölen Çam'ın vücudundan alınan parçalar üzerindeki otopsi incelemesi olaydan yaklaşık bir ay sonra sonuçlandı. Koşu bandında rahatsızlanan Çağlar Çam'ın kalbinde ve akciğerinde aşırı kanama belirlendiği bilgisine yer verilen otopsi raporunda "kişinin kas yapması ve yağ yakması için aldığı ilaçlar"ın yol açtığı kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Çam'ın kanında ayrıca, doping etkisi oluşturan madde bulunduğu da öğrenildi.
Öte yandan baba Latif Çam'ın, oğlunun spor yaparken ilaç kullandığı ifadeleri üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın, ilk otopsi raporunda ölüm nedeninin "kalp krizi" olduğunun belirtilmesi üzerine takipsizlikle sonuçlandığı öğrenildi.
"Dava açacağız"
Baba Latif Çam, ayrıntılı otopsi raporunun çıkmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Çağlar'ın spor salonuna giderken bir takım kas yapıcı ilaçlar kullandığını, oğlunun kalp krizi geçirmesine neden olan bu ilaçları üreten ve dağıtan firmalardan davacı olacaklarını kaydetti. Savcılığın takipsizlik kararına da tepki gösteren Latif Çam, "Öğrendiğimiz kadarıyla bu ilaçlar doktor kontrolünde kullanılabiliyor ve reçetesiz satılamıyor. Oğlum bu ilaçlardan kullanmış. İhmali olduğunu düşündüğümüz ilaç firmasına dava açacağız. Her yerde serbestçe satılan ve kontrolsüz kullanılan bu ilaçlara karşı mücadele etmeliyiz. Bizim çocuğumuzun başına geldi, başkasının başına gelmesin" diye konuştu.
Olayın geçmişi
Bornova ilçesinde İbrahim Etem Caddesi'ndeki bir spor salonunda geçen Mayıs ayında, koşu bandında spor yapan Çağlar Çam aniden rahatsızlanmış, kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Çam'ın spor salonundaki görüntüleri, iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedilmişti.  
Bodrum'da animatörlük yaptığı sırada İngiliz nişanlısı Serana Mc Guinness’le tanışan ve eylül ayında evlenme planları yapan Çağlar Çam'ın, düğüne kadar atletik bir görünüme kavuşmak için spora merak sardığı ve kas yapıcı ilaçlar kullandığı iddia edilmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...