Tgrt Haber
26 Ekim 2021 06:19

Squid Game’deki tehlike: Bu dizi şiddeti özendiriyor

Güney Kore yapımı Squid Game dizisinde oynanan şiddet içerikli çocuk oyunlarının ergenler üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini söyleyen Bursa Hayat Hastanesinde görevli Klinik Psikolog Nida Biçen, ebeveynlere önemli uyarılarda bulundu.

Squid Game’deki tehlike: Bu dizi şiddeti özendiriyor
Squid Game,sağlık,dizi,şiddet

Güney Kore yapımı Squid Game dizisinde oynanan şiddet içerikli çocuk oyunlarının ergenler üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini söyleyen klinik psikolog Nida Biçen, anne babaları uyardı.

Dizide güçlü olanın hayatta kalması ve daha öne çıkan kişi olmasının ergenlerin akranları arasında güç ve popülerlik kazanabilmek için şiddete başvurmasıyla benzer nitelikte olduğunu hatırlatan Biçen “Bu tarz diziler, çocuk ve ergenlerde, öne çıkmak için daha fazla şiddet göstermesi ve gücünü ortaya koyması gerektiği düşüncesini pekiştirebiliyor. Dizide son oyunlar bittiğinde hayatta kalan son kişi para kazanmayı hak ediyor. Şiddetin ödüllendirilmesi bu davranışın pekişmesine sebep oluyor. Özellikle çocuklarda bu davranışın ödüllendirilmesi, gerçek hayatında da bunun ödüllendirilecek bir davranış olduğu algısına sebebiyet verebilir. Sosyal hayatta veya eğitim hayatında rekabetçi çocuk ve ergenler, şiddete başvurarak ödüllendirilme isteğine kapılabilirler” dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...