Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ağustos 2022 16:39 - Güncelleme : 16 Ağustos 2022 17:34

Son dakika! Rusya'nın S400 iddiasına SSB'den açıklama: Yeni bir gelişme yok…

Son dakika haberi: Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan, Türkiye ve Rusya arasında, S-400 karadan havaya füze sistemleri ile ilgili yeni bir anlaşma imzalandığı iddialarına yönelik açıklama geldi. Yeni bir sözleşmenin söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, "İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir" ifadesine yer verildi.

Son dakika! Rusya'nın S400 iddiasına SSB'den açıklama: Yeni bir gelişme yok…
SSB,S-400,Rusya

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Türkiye'nin Rusya ile s-400'ün tedarikinde ikinci parti için anlaştığı iddiaları ile ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye, 2017'de Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almak için anlaşma imzalayarak S-400 hava savunma sistemini satın alan ilk NATO ülkesi oldu. Bugün, Rus haber ajansı TASS, bu anlaşmanın devamı niteliğinde olan ikinci parti S-400 sistemlerinin alımı için anlaşmaya varıldığını iddia etti. Habere göre, Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitri Şugayev, Türkiye’nin, ikinci parti S-400 hava savunma sisteminin tedariki için bir anlaşma imzalandığını açıkladı.

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaları yalanlayarak yeni bir gelişmenin söz konusu olmadığını ve sürecin ilk gün yapılan anlaşmaya göre devam ettiği belirtildi.

SSB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir."

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...