Tgrt Haber
05 Haziran 2021 08:04

"Stop Erdoğan" ilanını verenlere dava

FETÖ’cüler geçen aylarda New York’taki bazı billboardlara "Stop Erdoğan" ilanı vermişti. Olayın ardından soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ilanları verenlerin tespit edildiğini ve haklarında dava açıldığını duyurdu.

"Stop Erdoğan" ilanını verenlere dava
stop erdoğan,ABD,dava,FETÖ

"Stop Erdoğan" yani "Erdoğan’ı durdurun" ilanı veren FETÖ’cüler hakkında dava açıldı.

FETÖ, geçen aylarda Amerika’nın New York şehrinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan ilanlar vermişti.

Kentin panolarına asılan "Stop Erdoğan" ilanlarının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma, davaya dönüştü.

FETÖ YÖNETİCİSİ OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

Başsavcılık yaptığı açıklamada ilanları veren organizasyonun FETÖ ile bağlantılı olduğunun tespit edildiğini kaydetti. İki kişi hakkında kamu davası açıldığını duyurdu.

Hakkında dava açılanlardan biri "Susturulmuş Türkiye Savunucuları" adlı grubun CEO’su Mehmet Murat Kaval olduğu belirlendi. Hazırlanan iddianamede Kaval'ın, FETÖ’nün ABD’deki sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptığı belirtildi.

Hakkında dava açılan bir diğer kişi ise şirketin yönetici müdürü Hafza Girdap. İddianamede Girdap'ın, FETÖ’nün ABD yapılanmasında görev aldığı, ABD ve Yunanistan başta olmak üzere FETÖ terör örgütü üyesi mültecilerle birlikte Türkiye aleyhinde propaganda yaptığı kaydedildi.

Yurt dışında firari olan ikili hakkında daha önce Diyarbakır ve İstanbul’daki mahkemelerce yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...